شماری از استادان دانشگاههای کشور که در دورهی جمهوری برای تحصیل در مقطعهای کارشناسی ارشد/ماستری و دکترا به بیرون از کشور رفته بودند و اکنون به کشور بازگشته اند، امروز (یکشنبه،۲۲ اسد) در نشستی با عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاستالوزرای امارت اسلامی، از پرداختنشدن حقوق دو سالهی شان از سوی وزارت تحصیلات عالی شکایت دارند.
آنها، خواهان پرداخت حقوق دو سال پسین شان از سوی این وزارت هستند. هدایتالله مدقق، استاد دانشگاه تخار، میگوید: «امارت اسلامی باید حقوق و امتیازات استادانی که در مقطعهای کارشناسی ارشد و دکترا در کشورهای بیرونی بودند و حقوق دو سال شان را پرداخت نکرده است، پرداخت کند.»
وحیدالله جمال، استاد دانشگاه بغلان، نیز می گوید که وزارت تحصیلات عالی به بهانهی کمبود بودجه، از پرداخت حقوق این استادان سر باز میزند. او میافزاید: «وزارت تحصیلات، بعد از این که استادان از مقطعهای کارشناسی ارشد و دکترا به کشور برگشته اند و از یک سال به این سو به بهانهی این که بودجه کم دارد، از پرداخت حقوق ما خودداری میکند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
از سویی هم، شماری از استادان دانشگاهها، از وزارت تحصیلات عالی میخواهند که برنامههای کارشناسی ارشد و دکترا را در دانشگاههای کشور فعال کند. آنان، همچنان از حکومت سرپرست میخواهند که سهولتهایی را برای برگشت استادانی که در بیرون از کشور سرگرم تحصیل هستند، فراهم کند.
نوراحمد ایمل، استاد دانشگاه هلمند، میگوید: «امارت اسلامی باید برای برگشت استادان دانشگاهها که در بیرون از کشور مصروف تحصیل اند، سهولتها را فراهم کند.»
با این حال، مسئولان وزارت تحصیلات عالی، میگویند که ۴۵۰ استاد دانشگاه پس از فراغت از مقطعهای کارشناسی ارشد و دکترا از کشورهای گونهگون، به افغانستان بازگشته اند.
ندامحمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی، در این نشست میگوید که حقوق استادان دانشگاهها در مقطعهای کارشناسی ارشد و دکترا از سوی این وزارت پرداخت شده است و باقیماندهی آن نیز پرداخت خواهد شد.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
سرپرست وزارت تحصیلات عالی، با تأکید بر پرداختشدن حقوق استادان دانشگاهها، میافزاید که این وزارت تلاش میکند تا سهولتهای بیشتر را به استادان دانشگاهها فراهم کند.
همچنان، عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاستالوزرای امارت اسلامی، در این نشست میگوید که امارت اسلامی تضاد میان دانشگاه و مدرسه را برداشته است و برای بهبود وضعیت این نهادهای آموزشی، تلاش میکند. او میافزاید: «اکنون زمینهی دانشجویی در دانشگاهها بیشتر فراهم شده است و مسائل سیاسی از دانشگاهها برچیده شده است و امارت اسلامی تضاد میان دانشگاه و مدرسه را برداشته و برای بهبود هر دوی آن کار میکند.»
گفتنی است که پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت در افغانستان، شماری از استادان دانشگاهها، کشور را ترک کرده اند.