شورای حقوق بشر سازمان ملل‌ متحد روز گذشته نشست اضطراری دربارۀ وضعیت زنان و حقوق بشر در افغانستان در شهر ژنوا برگزار کرد. شرکت‌کننده‌گان این نشست، وضعیت زنان در افغانستان را نگران‌کننده و مایوس‌کننده خوانده و گفته‌اند که امارت اسلامی در پی حذف زنان است.

میشل باشله، کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، در این نشست گفته که پس از تسلط امارت اسلامی بر افغانستان، دست‌رسی زنان به حقوق اساسی‌شان کاهش یافته است و در صورتی که تغییر فوری بر این وضعیت ایجاد نشود، آیندۀ زنان افغان نیز تاریک خواهد بود.

فوزیه کوفی و نصیراحمد اندیشه، به نماینده‌گی از افغانستان در این نشست سخن‌رانی کردند. فوزیه کوفی، نمایندۀ پیشین مجلس نماینده‌گان و یکی از اعضای هیأت گفت‌وگوکننده در مذاکره با امارت اسلامی، در این نشست می‌گوید که حکومت سرپرست به تعهدات خود عمل نکرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

بانو کوفی می‌افزاید: «افغانستان با مشکلات فراوانی مواجه است. از بحران انسانی شروع تا بحران‌های حقوق بشری و سیاسی. وضعیت زنان و دختران در افغانستان خیلی وخیم است. وضعیت در مقایسه با جهان به‌خصوص کشورهای مسلمان نُرمال نیست.»

در همین حال، شماری از فعالان حقوق زن و فعالان مدنی، برگزاری نشست‌ شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را به انتقاد می‌گیرند و می‌گویند که برگزاری این‌گونه نشست‌ها سبب بهبود وضعیت زنان در افغانستان نمی‌شود.

راحیل تلاش، فعال حقوق زن، به سلام‌وطندار می‌گوید در حالی که سازمان ملل متحد توانایی واردکردن فشار بر امارت اسلامی را دارد؛ اما اقدامی در این زمینه انجام نمی‌دهد.

او می‌افزاید: «از این نشست‌ها ما هیچ‌گاه دستاوردی نداشته‌ایم و هیچ‌گاهی به این نشست‌ها خوش‌بین نیستیم؛ چرا که از زمان ورود امارت اسلامی به افغانستان فقط نشست‌ها صورت می‌گیرد و ابراز نگرانی می‌شود. اما هیچ کاری که به درد زن افغان بخورد، صورت نمی‌گیرد.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

ستاره سادات، فعال جامعۀ مدنی، می‌گوید که سازمان ملل متحد به‌عنوان نهاد معتبر جهانی باید به‌طور مستقیم با سران حکومت سرپرست گفت‌وگو و آنان را وادار به عملی‌کردن تعهدات‌شان کند.

او می‌افزاید: «جلسات و کنفراس‌هایی که در کشورهای دیگر برای بهبود وضعیت زنان در افغانستان گرفته می‌شود، بیش‌تر نتیجه ندارد. این وقتی نتیجه می‌دهد که رو در رو با خود حکومت صحبت شود. در این‌جا مجالس گرفته و با سران حکومت صحبت شود.»

خواستیم در این باره دیدگاه امارت اسلامی را داشته باشیم؛ اما موفق نشدیم. پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی در کشور، وضعیت زنان تغییر کرد و آنان از کار در شماری از اداره‌های دولتی کنار زده شدند. دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم اجازۀ رفتن به مکتب را دریافت نکردند و  رعایت حجاب نیز اجباری اعلام شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: