مسئولان سازمان بین‌المللی کار (ILO) در افغانستان، امروز (پنج‌شنبه، ۲۴ جوزا) با برگزاری برنامه‌ای به مناسبت «روز جهانی مبارزه با کار کودکان»، می‌گویند که با تحولات سیاسی در افغانستان گمان می‌رود شمار کودکان کار در این کشور افزایش یافته باشد.

احمدسینا سباوون، مسئول سازمان بین‌المللی کار در افغانستان، می‌گوید که فقر و بی‌کاری خانواده‌ها به ویژه پس از تحولات پسین در افغانستان، آنان را متکی به درآمد ناچیز کودکان شان کرده است.

او می‌افزاید: «عوامل عمده‌ی کار کودکان، فقر و بی‌کاری است؛ زیرا منبعی برای تأمین عواید خانواده‌ها نیست. احصائیه‌ی اخیر که داریم، از ۲۰۲۱ است که ۱.۰۶ میلیون کودک کار در افغانستان داریم. حدس ما این است که پس از تحولات و محدودیت‌ها این رقم ممکن افزایش یافته باشد.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در همین ‌حال، عبدالسمیع هاشمی، متخصص محافظت کودکان صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، در این برنامه می‌گوید شمار کودکان کار در روستاهای افغانستان بیش از دوبرابر شهرها است که بیش‌تر در بخش کشاورزی سرگرم کار اند.

او می‌افزاید: «افغانستان با سطح قابل توجه کار کودکان دست‌وپنجه نرم می‌کند. آمارهای ما در سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد که ۱۹.۵۴۰ درصد کودکان در کارهای شاقه مصروف بودند و این درصدی کار کودکان در مناطق روستایی نظر به مناطق شهری بیش‌تر بوده است. ۲۲.۳ درصد در سطح روستاها و ۱۰ درصد در سطح شهرها است.»

به گفته‌ی عبدالسمیع هاشمی، بر اساس نظرسنجی‌های یونیسف، خوست با داشتن ۴۴.۸ درصد کودکان کار، بیش‌ترین شمار و کابل و بدخشان کم‌ترین شمار کودکان کار را به خود اختصاص داده اند.

رامین بهزاد، رییس سازمان بین‌المللی کار در افغانستان اما می‌گوید که نبود نظرسنجی‌های مشخص از شمار کودکان کار در افغانستان در دو سال پسین، خلل‌هایی را در اقدام‌ها و چگونگی ارائه‌ی هم‌کاری‌های آنان ایجاد کرده است.

او می‌افزاید: «ما برای کاهش شمار کودکان کار در افغانستان، کمک‌های تکنیکی ارائه می‌کنیم؛ ارتقای آگهی‌دهی برای مردم و برای رفع این آموزش‌های زیادی برگزار شده تا خانواده‌ها کودکان را مجبور نکنند. ما متأسفانه آمار دقیق و به‌روزشده از شمار کودکان کار در افغانستان نداریم.»

رییس سازمان بین‌المللی کار در افغانستان، تأکید می‌کند که اقدام‌های سازنده و مشخص همه‌ سازمان‌ها با هم‌کاری حکومت امارت اسلامی تنها راه مبارزه با کار کودکان در افغانستان است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این حال، سمیع‌الله ابراهیمی، سخن‌گوی وزارت کار و امور اجتماعی حکومت سرپرست، می‌گوید که این وزارت با ایجاد فرصت‌های آموزشی و پرورش برای کودکان یتیم و بی‌سرپرست و پشتیبانی مالی خانواده‌های آنان، در تلاش کاهش شمار کودکان کار است.

او می‌افزاید: «در سراسر افغانستان ۱۰ هزار تن در مراکز ما مصروف آموزش اند تا شغل‌های حرفه‌ای را آموزش ببینند. هم‌اکنون به ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار خانواده‌‌ی این کودکان هم حمایت‌های ماهانه صورت می‌گیرد.»

مسئولان سازمان بین‌المللی کار در افغانستان، هشدار می‌دهند که شمار کودکان کار در سراسر جهان در حال افزایش است.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: