بنفشه، باشنده‌‌ی لوگر که نواسه‌اش را برای درمان به شفاخانه‌ی صحت طفل اندراگاندی آورده، می‌گوید که نواسه‌اش به دلیل آلودگی هوا، به بیماری تنفسی دچار شده است. او می‌‌افزاید: «ما در لوگر زندگی می‌کنیم؛ در آن‌ جا دود و بخار سبب شد که نواسه‌ام بیمار شود؛ دو هفته می‌شود که در شفاخانه بستری شده است.»

رامین، باشنده‌ی کابل نیز، می‌گوید که به دلیل آلودگی هوا، کودکش ۴۰ روز در شفاخانه‌ی صحت طفل بستری شد و پس از آن جان باخت. او می‌افزاید: «هوای شهر بسیار آلوده است و عامل جان‌باختن کودکم همین بود؛ وضعیت کودکم روزبه‌روز خراب می‌شد و پس از ۴۰ روز بستری در شفاخانه جان باخت.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

قیوم، دیگر باشنده‌ی کابل که یک ‌‌ماه پیش کودکش را به دلیل ابتلا به بیماری‌های مرتبط به آلودگی هوا از دست داده است، از حکومت سرپرست می‌خواهد که برنامه‌هایی را برای کاهش آلودگی‌ هوا روی دست بگیرد. او می‌افزاید: «کودکم به دلیل آلودگی هوا از دست رفت؛ از امارت اسلامی می‌خواهیم که برنامه‌هایی را برای کاهش آلودگی هوا روی دست بگیرد تا کودکان ما از بیماری های مرتبط به آن نجات یابند.»

صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف)، به تازگی اعلام کرده که ۴۰ درصد کودکان زیر پنج سال در افغانستان، به دلیل ابتلا به بیماری‌های ناشی از آلودگی‌ها جان باخته اند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

ذبیح‌الله شمس امرخیل، پزشک در شفاخانه‌ی صحت طفل اندراگاندی، استفاده از زغال سنگ در حمام‌ها و گشت‌و‌گذار موتر‌های دودزا را، از عامل‌های آلودگی هوا عنوان می‌کند. او می‌افزاید: «آلودگی هوا بر سلامتی تمام شهروندان به ویژه کودکان تأثیر منفی می‌گذارد؛ برای کاهش آلودگی باید اقدام‌های جدی صورت گیرد و در محیط‌های آلوده از ماسک استفاده شود.»

پیش از این، سازمان جهانی بهداشت نیز، اعلام کرده بود که در بیش از سه ماه نخست سال جاری میلادی دست کم ۱۲۲۰ تن در نتیجه‌ی بیماری‌های حاد تنفسی در افغانستان جان باخته که بیش‌تر شان کودکان زیر پنج سال هستند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: