منابع امنیتی ننگرهار می‌گویند که حوالی ساعت ۴ عصر امروز (سه‌شنبه، دوازدهم حوت/اسفند) کارمندان زن تلویزیون خصوصی انعکاس در مربوطات ناحیۀ اول شهر جلال‌آباد، مرکز این ولایت مورد حملۀ تفنگ‌داران ناشناس قرار گرفته‌اند. به گفتۀ منابع، در نتیجۀ این روی‌داد ۳ کارمند زن این رسانه کشته شده‌اند و یک بانوی دیگر زخم برداشته است.

یک منبع معتبر دولتی در ننگرهار نیز به سلام‌وطندار می‌گوید که ۳ کارمند زن تلویزیون انعکاس به نام‌های مرسل، سعیده و شهناز که همه کارمندان بخش دوبلۀ این تلویزیون بودند، در یک حملۀ مسلحانه کشته شده‌اند و یک بانوی دیگر زخمی شده‌ است.

منبع می‌افزاید که این کارمندان تلویزیون انعکاس از دفتر به‌سوی خانه می‌رفتند که آماج حملۀ تفنگ‌داران ناشناس قرار گرفتند.

گل‌زاده سنگر، سخنگوی شفاخانۀ حوزه‌یی ننگرهار می‌گوید که جسد ۳ تن از خبرنگاران زن و یک بانوی زخمی که وضعیتش وخیم است، به این شفاخانه آورده شده‌ است.

منابع هم‌چنان می‌‌گویند که حملۀ نخست بر دو کارمند تلویزیون انعکاس در کوچۀ «بنگریوال‌ها»، از مربوطات شهر جلال‌آباد و حملۀ دوم بر یک کارمند دیگر این تلویزیون در منطقۀ قصبۀ جلا‌ل‌آباد صورت گرفته است.

لحظاتی پس از حمله، تلویزیون انعکاس هم در یک خبر فوری کشته‌شدن ۳ کارمند زن این تلویزیون را نشر و تأیید کرده است.

گواهان روی‌داد می‌‌گویند که تفنگ‌داران ناشناس بر سر این کارمندان شلیک و از ساحه فرار کرده‌اند.

این حمله با واکنش‌های گستردۀ داخلی و خارجی روبه‌رو شده است. ارگ ریاست‌جمهوری، شورای عالی مصالحۀ ملی، دفتر شورای امنیت ملی، کمیتۀ مصونیت خبرنگاران افغان، نهاد پشتی‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان یا نی، کمیسیون مستقل حقوق بشر، سفارت آمریکا در کابل، دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما، سازمان عفو بین‌الملل، سازمان گزارش‌گران بی‌مرز، نماینده‌گی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو در افغانستان و… این روی‌داد را به شدت محکوم کرده‌اند.

محمداشرف غنی، رئیس‌جمهور ضمن محکوم‌کردن شدید این حمله، می‌گوید که حمله‌های هراس‌افگنانه بر شهروندان بی‌گناه کشور به‌ویژه زنان، در تضاد با ارشادات دین اسلام است.

عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی نیز گفته است که دشمنان افغانستان با هدف‌قراردادن خبرنگاران و افراد بی‌گناه نمی‌توانند به اهداف شوم‌شان برسند.

آقای عبدالله گفته است که برای افغانستان صلح اولویت دارد و این‌گونه حمله‌های وحشیانه ما را از اهداف اصلی ما که صلح عادلانه و پایدار است، دور نمی‌سازد. عبدالله خواستار شناسایی و مجازات عاملان این حمله شده است.

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان این حمله را به شدت نگران‌کننده خوانده است. این کمیسیون در اعلامیه‌یی گفته که با هدف‌قرارگرفتن فعالان رسانه‌یی، مدنی و حقوق بشر،‌ آزادی بیان نیز با تهدید روبه‌رو شده است.

کمیسیون مستقل حقوق بشر از حکومت خواستار شناسایی عاملان حمله و تأمین عدالت و امنیت برای این فعالان و چهره‌های تأثیرگذار شده است. به گفتۀ این کمیسیون، حکومت مسئول اصلی محافظت و تأمین امنیت است.

سفارت آمریکا در کابل نیز خواستار تحقیقات باز و شفاف کشته‌شدن سه کارمند تلویزیون خصوصی انعکاس و هم‌چنان پایان‌دادن به فرهنگ معافیت شده است.

نماینده‌گی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو در افغانستان هم این حمله را محکوم کرده و قتل عام خوانده است.

ناتو می‌گوید: «یک قتل عام غم‌انگیز دیگر امروز سه حرفه‌یی رسانه‌های افغانستان در جلال‌آباد. زنان افغان که در بخش رسانه کار می‌کنند، به‌ویژه مورد هدف قرار می‌گیرند. صدای آن‌ها برای اطمینان از صلح پایدار در افغانستان بیش از هر زمان دیگری مهم است.»

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، سازمان عفو بین‌الملل و سازمان گزارش‌گران بی‌مرز نیز قتل این سه کارمند رسانه‌یی را محکوم کرده‌اند.

تاکنون فرد یا گروهی مسئولیت این روی‌داد را برعهده نگرفته است. طالبان دست‌داشتن در این حمله را رد کرده‌اند. ذبیح‌الله مجاهد، از سخنگویان طالبان در توییتر نوشته که حمله بر سه خبرنگار زن در ننگرهار کار این گروه نیست. اما حکومت طالبان را مسئول این حمله و چنین حمله‌هایی می‌داند.

این در حالی‌ست که حدود سه ماه پیش نیز ملاله میوند، خبرنگار و مجری برنامه‌های تلویزیون خصوصی انعکاس توسط تفنگ‌داران ناشناس در شهر جلا‌ل‌آباد کشته شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: