بخش افغانستان سازمان جهانی بهداشت، سهشنبه، ۱۸ دلو، در تویترش نوشته است که در جریان ۲۰۲۳ میلادی ۸۷۵ هزار کودک در افغانستان از سوءتغذیهی شدید رنج خواهند برد.
بخش افغانستان سازمان جهانی بهداشت، گفته است که انتظار میرود در ۲۰۲۳ میلادی حدود ۸۷۵ هزار کودک در افغانستان از سوءتغذیهی شدید رنج ببرند که ۱۲۵ هزار کودک از عارضههای ناشی از آن رنج خواهند برد. «بیش از ۲.۳ میلیون کودک ممکن است از سوءتغذیهی شدید متوسط و ۸۴۰ هزار زن باردار و مادر شیرده از سوءتغذیهی شدید رنج ببرند.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در همین حال، شرافت زمان امرخیل، سخنگوی وزارت صحت عامه، میگوید که میزان مبتلایان به سوءتغذیه در کشور کاهش یافته است. او میافزاید: «از آغاز سال گذشته، بر اساس آمار تخمینی ۱.۱ میلیون کودک به سوءتغذیهی شدید و ۲.۲ میلیون کودک به سوءتغذیهی متوسط مبتلا شده اند. ما ۸۰۰ مرکز صحی جدید را ساختهایم، آمار کم شده و خدمات ما نسبت به گذشته بیشتر شده است.»
با این حال، مسئولان بخش سوءتغذیه در شفاخانهی اتاترک در کابل، میگویند که تغذیهی نادرست، آگاهینداشتن مادران، اقتصاد ضعیف و کیفیت غذایی پایین، از عاملهای اصلی سوءتغذیه میان کودکان است.
نورالله منصور، پزشک در این بخش، میگوید که روزانه حدود ۷۰ کودک مبتلا به سوءتغذیه، به این شفاخانه مراجعه میکنند. او میافزاید: «سوءتغذیه علتهای بسیاری دارد، این که مادران نمیدانند چهگونه کودکان شان را تغذیه و به آنان رسیدگی کنند. هر روز حدود ۷۰ کودک به شفاخانهی اتاترک مراجعه میکنند که ما آنان را معاینه میکنیم. از این میان، سه کودک را ثبت و آنان را درمان میکنیم.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
از سویی هم، زرین، مادری که کودک دو سالهاش را برای درمان به شفاخانهی صحت طفل اندراگاندی، آورده است، میگوید: «کودکم ۲۰ روز در سمنگان ماند؛ اما صحتمند نشد. استفراغ، سرفه و اسهال داشت. به این جا آمدهایم، سرفه و استفراغش خوب شده و حالا فقط اسهال است.»
این در حالی است که روز گذشته صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، گفته است که دو_سوم افغانها با کمبود شدید غذا، سوءتغذیه و بحران سرپناه روبهرو اند.