«در ۱۳۶۶ در شهر کابل تولد شده‌ام و باشنده‌ی اصلی لوگر می‌باشم. دوره‌ی مکتب را در لیسه‌ی سید نورمحمدشاه مینه‌ی ولایت کابل به اتمام رسانیده‌ام. دوره‌ی لیسانس را در رشته‌ی زبان در دانش‌گاه پیام نور ایران واحد کابل و دوره‌ی ماستری خویش را در رشته‌‌ی مدیریت دولتی دانش‌گاه پیام نور ایران در سال ۱۴۰۲ به اتمام رسانیده‌ام.»

وقتی نبوغ، پشتکار و تلاش، با امکانات؛ دست در دست هم می‌دهند، ستاره‌ای تولد می‌شود که سال‌ها بعد نور درخشش روشنایی‌بخش زندگی کسانی می‌شود که با ناداری و محرومیت امید از خانه‌های شان رخت بسته است.

محمدحامد فیضی، مدیرعامل مؤسسه «نوا» که از ۲۰۰۶ به عنوان یک کارآفرین اجتماعی وارد جامعه شده است، می‌گوید که از کودکی با رنج‌ودرد مردم آشنا بوده؛ از همین رو، در همه سال‌هایی که مصروف درس بود، تصمیم داشت با قلبی پر از امید و اراده‌ی قوی به جوانان و خانواده‌های محروم کمک کند. او می‌گوید: «از سال ۲۰۰۶ با مؤسسات مختلف در ولایت‌های مختلف افغانستان در سمت‌های مختلف در بخش‌های تعلیمی و اجتماعی ایفای وظیفه کرده‌ام و از سال ۲۰۱۹ در رأس مؤسسه‌ی نوا ایفای وظیفه می‌کنم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

حامد می‌گوید با فعالیت‌هایی که در سال‌های پسین داشته، به این باور رسیده است که هر پیروزی بزرگ با برداشتن قدم‌های کوچک آغاز می‌شود؛ از همین رو، او توانسته است با عزم راسخ و تلاش‌های شبانه‌روزی در رأس مؤسسه‌ی نوا، برنامه‌های آموزشی، بهداشتی و اجتماعی را در ۱۰ ولایت افغانستان برای جوانان به اجرا درآورد. «اکنون مؤسسه‌ی نوا در ۱۰ ولایت افغانستان برنامه‌های تعلیمی و بهداشتی و توان‌مندسازی اجتماعی را از طریق راه‌اندازی برنامه‌های بدیل معیشت در زراعت، با حمایت‌‌کنندگان مختلف تطبیق می‌کند.»

محمدحامد فیضی، در ۲۰۲۳ تصمیم گرفت در کنار هم‌دلی با مردم، به تجارت نیز رو بیاورد و با راه‌اندازی یک کارخانه‌ی تولید مواد شوینده، گام بلندی در جهت توسعه‌ی صنعت پاک‌سازی برداشته است. این کارخانه با ارائه‌ی بیش از ۱۰ نوع مواد شوینده و آب معدنی، تلاش کرده است تا نیازهای متنوع مشتریان را برآورده کند. محصولات این کارخانه با برند «ریج» به بازار عرضه می‌شود و نشان‌دهنده‌ی تعهد فیضی به کیفیت و نوآوری در این صنعت است.

او، در این باره می‌گوید: «این کارخانه از سال ۲۰۲۳ در زمینه‌ی تولید آب معدنی و بیش از ۱۰ نوع مواد شوینده شروع به فعالیت کرده است. متأسفانه، به دلیل برخی مشکلات، فعالیت آن برای مدتی متوقف شده است؛ اما ما در تلاش هستیم تا هرچه سریع‌تر بتوانیم آن را دوباره به بهره‌برداری برسانیم.»

داستان حامد فقط به مؤسسه‌ی نوا و کارخانه‌ی تولیدی محدود نمی‌شود؛ او با نهادهای ورزشی نیز هم‌کاری می‌کند تا جوانان را ترغیب به فعالیت‌های ورزشی و رقابت‌های سالم کند. به باور حامد، جسم سالم، روح سالم را به بار می‌آورد و به همین دلیل، با کمیته‌ی ملی المپیک افغانستان و فدراسیون‌های ورزش فریزبی و اسکیت هم‌کاری می‌کند. «در بخش برنامه‌های اجتماعی و ورزشی با المپیک افغانستان و فدراسیون ورزشی فوتبال، فدراسیون فریزبی و فدراسیون اسکیت افغانستان هم‌کاری دارم.»

انگیزه‌ی حامد از تمام این فعالیت‌ها چیزی فراتر از موفقیت شخصی است. او می‌گوید که جوانان آینده‌سازان کشور هستند و اگر روی توان‌مندسازی جوانان تمرکز شود، آینده‌‌ی افغانستان است. «آموزش و توان‌مندسازی جوانان، بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری برای آینده‌ی این سرزمین است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

محمدحامد فیضی، در راه رسیدن به موفقیت با سختی‌ها و چالش‌های بی‌شماری رو‌به‌رو شده؛ اما دست از تلاش بر نداشته است. او می‌گوید که مشکلات شخصیت او را جلا داده و برای رقم‌زدن موفقیت‌های بیش‌تر مصمم‌ترش کرده تا بیش‌تر تلاش کند و  چراغ امید در دل جوانان را روشن‌ نگه دارد. او می‌داند که تنها یک فرد نیست، بل نماینده‌ی صدها هزار جوان دیگر است که آرزوی یک آینده‌ی بهتر را در دل دارند.

با این حال، کارشناسان مسائل اقتصادی، به این باور اند که حضور جوانان در عرصه‌های مختلف به ویژه در حوزه‌ی تجارت، می‌تواند نقش مهمی در رشد اقتصاد افغانستان ایفا کند. شاکر یعقوبی، کارشناس مسائل اقتصادی، می‌گوید: «وقتی یک جوان تجارت کوچکی را راه‌اندازی می‌کند، این اقدام می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد فرصت‌های شغلی برای جوانان دیگر باشد. این مسئله به‌ویژه در کشوری مانند افغانستان که با مشکلات اقتصادی و بیکاری زیاد مواجه است، تأثیرگذار است.»

محمدحامد فیضی نه تنها یک نام، بل نماد امید و تلاش در برابر چالش‌های اجتماعی است و داستان او، داستان هر انسانی است که به دنبال بهبودی در زندگی دیگران است.

کلیدواژه‌ها: // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: