مسئولان در ریاست زراعت بلخ، گفته اند که در جریان سال روان خورشیدی در مقایسه با سال گذشته‌، حاصلات سویابین در این ولایت ۳۰ درصد افزایش یافته است.

مسئولان در ریاست زراعت بلخ، روز یک‌شنبه، ۱۵ میزان، در نشستی که در ولسوالی شولگره‌ی این ولایت برگزار شده بود، افزودند که بیش‌ترشدن علاقه‌مندی کشاورزان به این گیاه، سبب شده است تا حاصلات آن افزایش یابد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

محمدفاروق حیدری، نماینده‌ی ریاست زراعت بلخ، گفته که در جریان سال روان از مساحت ۱۵۰۰ جریب زمین زیر کاشت سویابین، حدود ۹۰۰ تُن حاصلات به دست آمده است.

آقای حیدری، علت افزایش علاقه‌مندی کشاورزان به کاشت و پرورش این گیاه را، پشتیبانی شرکت‌های تولیدی داخلی بیان کرده و افزوده است: «توزیع تخم‌های اصلاح‌شده و خریداری دوباره‌ی آن از نزد کشاورزان توسط یک شرکت داخلی، باعث شده که میزان علاقه‌مندی کشاورزان بیش‌تر شود و بهای آن نیز بلند برود.»

در همین حال، محمدافضل افضلی، نماینده‌ی شرکت «مفید گروپ» که کشاورزان بلخی را در این راستا پشتیبانی می‌کند، گفته است که آنان به منظور افزایش حاصلات این گیاه، برنامه‌های پشتیبانی را افزایش می‌دهند.

افضلی، افزوده است: «به خاطری که بتوانیم حاصلات خوب داشته باشیم و این بخش را حمایت بکنیم، شرکت مفید گروپ تلاش می‌کند تا کود‌های مورد نیاز و تخم‌های اصلاح‌شده توزیع کند.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

شماری از کشاورزان در ولسوالی شولگره‌ی بلخ، می‌گویند که پس از منع کاشت کوکنار از سوی رهبر امارت اسلامی، اکنون با کاشت و برداشت فرآورده‌ها‌یی چون سویابین، می‌توانند نیازمندی‌های خانواده‌های خود را تأمین می‌کنند.

سویابین، یکی از دانه‌های کشاورزی است که از آن می‌توان در مواد غذایی مختلف و تولید روغن‌های خوراکی استفاده کرد. بر بنیاد اطلاعات، هم‌اکنون کشاورزان در ولسوالی‌های بلخ، دهدادی، نهرشاهی، شورتیپه، کلدار و شولگره‌ی بلخ، سرگرم پرورش این گیاه اند و با گذشت هر روز علاقه‌مندی کشاورزان به این گیاه در حال افزایش است.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: