کار جغلاندازی و هموارکاری کوتل «ناری بند» که در این اواخر به جادهی مرگ مبدل شده، در سرپل آغاز شده است. ناری بند، از کوتلهای دشوارگذر و فاجعهبار در مسیر ولسوالیهای کوهستانات و البدر سرپل است که به گفتهی باشندگان، قربانیهای زیادی گرفته و در ۲۰ سال پسین هیچ توجهی به این جاده نشده است.
شماری از باشندگان سرپل، خواستار توجه جدی حکومت سرپرست امارت اسلامی در راستای اشتغالزایی و تطبیق پروژههای توسعهای و زیربنایی، در این ولایت اند.
نعمتالله، باشندهی سرپل، از آغاز کار جغلاندازی و هموارکاری کوتل «ناری بند» استقبال میکند؛ اما میگوید که حکومت و نهادهای اجتماعی باید کار این جاده را به گونهی بنیادی حل کنند.
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
به گفتهی او، در ۲۰ سال پسین هیچ توجه قابل ملاحظهای در بخش ساختوساز جادهی کوتل «ناری بند» نشده و خرابی جاده، همواره فاجعه خلق کرده است.
او میافزاید: «همیشه این جاده مردم را با مشکل روبهرو کرده است؛ مردم تلف شده و زنان باردار در همین محل زایمان کرده اند. بسیاری وقتها حاصلات کشاورزی هم به دلیل خرابی سرک فاسد شده و زیانهای هنگفت مالی به کشاورزان وارد کرده است.»
نجیبالله، دیگر باشندهی سرپل، میگوید که بیماران نسایی_ولادی و قلبی در هنگام انتقال از این مسیر به دلیل خرابی جادهی کوتل «ناری بند» جان باخته اند و اکنون که امارت اسلامی کار بازسازی آن را روی دست گرفته، دلگرمکننده است.
به گفتهی او، با بازسازی و هموارکاری جادهی کوتل «ناری بند» در کنار جلوگیری از رویدادهای ترافیکی، بیماران نیز در زمان معین به شفاخانهها و مرکزهای صحی منتقل میشوند.
نجیبالله، میافزاید: «خیلی وقت طولانی میشود که در این مسیر مشکلات داریم و راه دشوارگذر است. در این مسیر شش حلقه چاه نفت هم است، ما میخواهیم به شکل اساسی این سرک را شرکت افچین بسازد.»
مسئولان محلی سرپل، میگویند که در این پروژه از امکانات ادارههای دولتی و مقام ولایت به گونهی موقت اقدام کرده اند؛ اما در آینده تلاش دارند تا کار این جاده را به گونهی بنیادی حل کنند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
محمدیعقوب عبدالرحمان اکه، والی سرپل، با تأیید چالشهای موجود در کوتل «ناری بند»، از تلاشهای پیگیر به هدف ساختوساز این جاده که راه دو ولسوالی و یک معدن نفت را با مرکز این ولایت وصل میکند، خبر میدهد. به گفتهی او، امارت اسلامی به چالشهای مردم با مرور زمان رسیدگی میکند و به نگرانیهای مردم پایان میدهد.
او میافزاید: «مشکلات مردم بیشتر در همین سرک است. این بار آمدیم به خاطری که همین سرک به گونهی اساسی ترمیم شود. کوشش میکنیم به مردم وعده دادیم که این سرک را به گونهی اساسی میسازیم. انشاءالله کابل میروم و با وزیر ملاقات میکنم و یک امر فوقالعاده میآورم تا سرک به شکل اساسی ساخته شود.»
شماری از عالمان دینی و بزرگان قومی، میگویند تا زمانی که کار این جاده به گونهی بنیادی حل نشود، چالشهای مردم حل نمیشود و امارت اسلامی باید در این زمینه توجه جدی کند.