قرار است یک مرکز درمانی مجهز برای مادران و کودکان در محوطهی شفاخانهی حوزهای غزنی ساخته شود. این مرکز درمانی که کار ساخت آن با هزینهی ۲۰۰ هزار دالر امریکایی از سوی کمیتهی ناروی برای افغانستان آغاز شده است، برای ارائهی خدمات صحی به مادران باردار، کودکان و مشورهدهی و رواندرمانی فعالیت خواهد کرد.
امینالله حکمت، رییس کمیتهی ناروی برای افغانستان در حوزهی جنوبشرق، به سلاموطندار میگوید که این مرکز درمانی دارای نُه اتاق با تمامی تجهیزات پزشکی است و در بخشهای درمان بیماریهای نسایی_ولادی، مشورهدهی به مادران و درمان کودکان سوءتغذیه، فعالیت خواهد کرد. او میافزاید: «تعمیر در این جا ساخته میشود؛ حدوداً نُه اتاق دارد؛ جای برای تشنابها دارد؛ یک جای خوب برای انتظارگاه جور میشود. ضمناً در این جا جایی برای مشوره به مریضان است.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
محمدزرک زیرک، رییس صحت عامهی غزنی، با استقبال از ساخت این مرکز درمانی، میگوید که با ساخت این مرکز، مشکلات کمبود جای و پرسنل برای ارائهی خدمات صحی به کودکان و مادران در این ولایت مرفوع خواهد شد. «در این جا برای مادران و کودکان خدمات تخصصی با یک متخصص داکتران امدی، خدمات التراسوند، خدمات پیشرفتهی لابراتواری، ادویه و مشاورههای مختلف در بخش سوءتغذیه، روانی، واکسین خدمات پیش از ولادت، جریان ولادت و بعد از ولادت اجرا میشود که جای خوشحالی است.»
ساخت این مرکزهای درمانی، با استقبال بیمارداران و باشندگان غزنی روبهرو شده است. نسرین و علی یاسر که برای درمان بیماران شان به شفاخانهی حوزهای غزنی آمده اند، به سلاموطندار میگویند که ساخت چنین مرکزها برای بلندرفتن میزان ارائهی خدمات صحی به مردم مؤثر است و این مرکزها بایستی در سطح ولسوالیهای پرجمعیت غزنی نیز ساخته شود.
نسرین در این باره میگوید: «ساخت مرکزهای درمانی و تجهیز این مرکزها هرچه بیشتر شود، میزان دسترسی مردم به خدمات صحی بیشتر میشود. ما خواستار این هستیم که در ولسوالیهای پرنفوس غزنی نیز چنین مرکزها برای مادران و کودکان ساخته شود.»
علی یاسر نیز میگوید: «از ساختهشدن این مرکز خیلی خوش هستیم؛ سابق در شفاخانهی حوزهای هیچ جای برای اطفال نبود؛ تغذیه وجود نداشت. این مرکزها هرچه زودتر ساخته شوند، برای مردم خوب است. مریضان زیاد است؛ جای برای مریضان و مادران باردار خیلی کم است.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
در همین حال، محمدظاهر سعید، آمر شفاخانهی حوزهای غزنی، نیز میگوید که با توجه به میزان بلند مراجعان به این شفاخانه، ساخت این گونه مرکزها غنیمت بزرگی است و فعالیت این مرکزها میتواند سهولتهای بسیاری را برای مادران و کودکان بیمار فراهم کند.
کودکان و مادران، از قشرهای آسیبپذیر از رهگذر بیماری و چالشهای صحی در جامعه اند. نبود مرکزهای درمانی معیاری در ولایتها و ولسوالیهای دوردست، همواره از چالش جدی مردم به ویژه مادران باردار و کودکان در کشور گفته شده است.