گرمسیر، یکی از ولسوالی‌های جنوبی هلمند است که به گفته‌ی باشند‌گان آن، از نزدیک به ۳۰ سال به این سو، دادوستد در این ولسوالی با کلدار پاکستانی انجام می‌شود.

آن‌ها می‌گویند که همه معامله‌های خردوبزرگ در این ولسوالی با کلدار انجام می‌شود و در برخی مناطق، اگر دکان‌داران افغانی کار داشته باشند، آن را با کلدار تبادله می‌کنند.

نبی‌جان، باشنده‌ی گرمسیر که سال‌های زیادی می‌شود در بازار هزارجفت، مرکز این ولسوالی دکان دارد، می‌گوید که همه دادوستدهای خود را با کلدار انجام می‌دهد و بیش‌تر کودکان و جوانان گرمسیر، بانکنوت‌های افغانی را نمی‌شناسند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

شماری دیگر از باشندگان ولسوالی گرمسیر نیز، می‌گویند که کلدار به گونه‌ی کامل جای‌گزین افغانی شده است؛ به همین دلیل، بیش‌تر جوانان در این ولسوالی، بانکنوت‌های افغانی را ندیده ‌اند.

 روزی‌خان، دیگر باشنده‌ی ولسوالی گرمسیر، به سلام‌وطندار می‌گوید که ۲۶-۲۷ سال است در این جا از کلدار استفاده می‌شود.

مسئولان محلی ولسوالی گرمسیر، می‌گویند که اخیراً تلاش‌ها برای ترویج پول افغانی و ممنوعیت استفاده از کلدار را در این ولسوالی شروع کرده اند.

به گفته‌ی آن‌ها، به دلیل این ‌که گرمسیر یک ولسوالی مرزی‌ است، دادوستد با بانکنوت‌های کلدار پاکستانی از دیر باز به این سو در آن رایج است؛ اما به زودی جلو آن گرفته خواهد شد.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

گفتنی ا‌ست که افزون بر ولسوالی گرمسیر، بیش‌تر دادوستدها در شهر لشکرگاه، مرکز هلمند و دیگر ولسوالی‌های این ولایت نیز، با کلدار پاکستانی انجام می‌شود.

هر چند حکومت پیشین و حکومت کنونی، همواره از تلاش برای ترویج افغانی و منع دادوستد با واحدهای پولی خارجی وعده سپرده اند، اما هنوز هم در شمار زیادی از ولایت‌های مرزی با ایران و پاکستان، واحدهای پولی این دو کشور رایج است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: