ادارهی توسعهی بینالمللی امریکا (USAID) و بنیاد قطری آموزش برای همه (EAA)، ۵۰ میلیون دالر امریکایی به بخش آموزشوپرورش در افغانستان کمک میکنند.
رسانههای قطری، امروز (دوشنبه، ۱۹ قوس) گزارش داده اند که این مقدار پول به منظور افزایش دسترسی کودکان و نوجوانان به آموزشهای ابتدایی و عالی در افغانستان هزینه خواهد شد.
در گزارش آمده که این توافق روز گذشته در مجمع دوحه امضا شده است. دو طرف بر تعهد مشترک به آموزش در افغانستان تأکید کرده و افزوده اند که تحصیل حق اساسی برای تمام جوامع انسانی است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
بر بنیاد گزارش، این مقدار پول به گونهی مساوی از سوی دو کشور برای دسترسی ۱۰۰ هزار کودک و نوجوان بازمانده از آموزش و اعطای ۲۰۰۰ بورسیهی تحصیلی برای جوانان در نظر گرفته شده است.
دو کشور تصریح کرده اند که این مشارکت برای بهبود همکاری و تعامل راهبردی برای تقویت بخش معارف افغانستان متمرکز است. قطر و امریکا، وعده سپرده اند که برای کیفیت هرچه بهتر آموزش در افغانستان تلاش خواهند کرد.
محمد الکوبیسی، مدیرعامل موقت بنیاد قطری آموزش برای همه، گفته است: «همکاری با ادارهی توسعهی بینالمللی امریکا، گامی مهم برای تحقق آموزش فراگیر و عادلانه است. این تلاش مشترک میتواند موانع را برداشته، جوامع را توانمند و به آیندهای روشنتر کمک کند.»
در همین حال، شماری از کودکان و نوجوانانی که به دلیل ناتوانی اقتصادی خانوادههای شان از آموزش باز مانده اند، امیدواری میکنند که بتوانند از این فرصت بهرهمند شوند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
فهیم، باشندهی کاپیسا که به دلیل کارکردن نمیتواند به مکتب برود، در این باره میگوید: «من پلاستیکفروشی میکنم؛ پدرم معیوب است. من آرزو دارم مکتب بخوانم؛ اما باید به خانه نان ببرم. فقط دو سال خواندم؛ من هم آرزو دارم که با همسالانم به مکتب بروم. آنانی که مکتب میروند، بکس، قلم و کتابچه دارند.»
علی، باشندهی پنجشیر که به دلیل کارکردن نمیتواند به مکتب برود، نیز در این باره میگوید: «وقتی همسالانم را میبینم که به مکتب میروند، من دلم میشود که به مکتب بروم. از دولت میخواهم که به پدرم زمینهی کار ایجاد کند تا من بتوانم به مکتب بروم. من میخواهم در آینده داکتر/پزشک شوم.»
پیش از این، روزا اوتونبایوا، رییس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، گفته بود که هماکنون پنج میلیون تن در افغانستان به دلیلهای مختلف از آموزش باز مانده اند.