در حالی که میزان نیازمندی شهروندان افغانستان به کمکهای جهانی بیشتر از پیش افزایش یافته است؛ سازمانهای امدادرسان جهانی از کمبود بودجه برای ارائهی کمکهای انساندوستانه به نیازمندان در افغانستان هشدار میدهند.
دفتر همآهنگکنندهی کمکهای انساندوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا) در افغانستان، به تازگی با پخش گزارشی گفته است که بخشی از کمکهای این نهاد به ویژه در بخش بهداشت، آموزش، مواد خوراکی و ایجاد سرپناه به دلیل کمبود بودجه تا یک ماه دیگر قطع خواهد شد.
در بخشی از گزارش این نهاد آمده است: «برخی کمکها از جمله سرپناه، بهداشت، غذا، منابع تغذیه، حفاظت و آموزش در افغانستان به دلیل کمبود بودجه با خطر قطعشدن روبهرو است. با توجه به چالشهای تدارکات محلی برای اقلام خاص و زمان حملونقل طولانی، بودجهی اضافی برای حمایت از تدارکات اولیه بسیار مهم است.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
اوچا، افزوده است که در سال جاری میلادی، بیش از نیمی از جمعیت افغانستان به کمکهای انساندوستانه نیاز دارند.
در همین حال، شماری از نیازمندان و آسیبدیدگان سیلابهای چند روز پسین در شماری از ولایتها از دسترسینداشتن به غذا و سرپناه شکایت دارند و خواستار فراهمشدن امکانات اولیهی زندگی اند.
عبدالبصیر، باشندهی ولسوالی مرغاب غور، میگوید که سیلابهای چند روز پسین همه چیز آنان را از بین برده است و اکنون آنان به کمک نیاز دارند. او میافزاید: «خانههای ما زیر سیلاب و همه آواره شدند؛ زنان، مردان و کودکان به کوهها پناه بردند؛ کودکان بیماری شدند. مشکل غذا داریم. باید به زودترین فرصت به ما کمک برسانند.»
فاطمه، باشندهی دایکندی که کودک یک سالهاش به سوءتغدیه مبتلا است نیز، میگوید که اگر کمکهای نهادهای امدادرسان قطع شود، او توان تغذیهی کودکش را ندارد.
او میافزاید: «اکنون هم بستههای تغذیه دریافت میکند؛ این بستهها خیلی برایش مفید بوده است؛ این بستهها وزن پسرم را بیشتر کرده است؛ اگر این کمکها قطع شود، ما که اقتصاد خوب نداریم چهگونه کودک خود را تغذیه کنیم.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
با اینحال، شماری از آگاهان روابط بینالملل، میگویند که میزان علاقهمندی کشورهای کمککننده به افغانستان به دلیل عملینشدن خواستههای شان از سوی حکومت سرپرست کاهش یافته است.
بلال فاطمی، آگاه روابط بینالملل، میگوید: «یکی از عاملها جنگهای غزه و اکراین است؛ اینها تأثیر روی کمکها داشته است. دوم رفتار خود امارت اسلامی با جهان است. امارت اسلامی هم باید در رویکرد خود با جهان برای همکاری آنها تغییر بیارد.»
دفتر همآهنگکنندهی کمکهای انساندوستانهی سازمان ملل محتد در افغانستان، در حالی از قطع بخشی از کمکهایش هشدار میدهد که برنامهی جهانی غذایی سازمان ملل متحد امروز در گزارشی اعلام کرد که نزدیک به ۱۴ میلیون شهروند افغانستان نیاز عاجل به مواد خوراکی دارند.