عبدالمجید ۳۲ ساله از صبح تا شام بیل می‌زند تا زباله‌ها و کانال سطح شهر هرات را پاک‌کاری کند. او پیش از این در یکی از اداره‌های دولتی در هرات کار می‌کرد، اما در پی تحولات پسین شغلش را از دست داد و اکنون در برنامۀ آبادی که از سوی سازمان ملل متحد در هرات راه‌اندازی شده است، کار می‌کند.

عبدالمجید که نان‌آور هفت عضو خانواده‌اش است، از تمامی سازمان‌های جهانی می‌خواهد که هم‌چو برنامه‌های مؤثر را برای آبادی افغانستان راه‌اندازی کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

تنها عبدالمجید نیست که برای پاک‌کاری کانال‌ها و زباله‌های شهر هرات تلاش می‌کند؛ بل‌ صدها تن دیگر نیز هستند که در شهر‌های فیروزکوه، مرکز غور و قلعۀ‌‌نو، مرکز بادغیس روزانه بیل می‌زنند تا کانال‌هایی را که پُر از زباله‌ است، پاک‌کاری کنند و لقمه‌نانی به‌دست آورند.

آنان از شهروندان می‌خواهند که با آن‌ها هم‌کار باشند و زباله‌های‌شان را به مکان‌های مشخصی که از سوی شهرداری‌ها ساخته شده است، بیندازند.

در همین حال، مسئولان برنامۀ توسعۀ سازمان ملل متحد در غرب کشور می‌گویند که هم‌اکنون فعالیت‌های‌شان را زیر نام برنامۀ «کار در برابر غذا» از ولایت هرات آغاز کرده‌اند و قرار است این برنامه در سراسر کشور گسترش یابد.

سیدسعدالله وهاب،‌ رئیس برنامۀ اسکان بشر سازمان ملل متحد در افغانستان می‌گوید که‌ هدف آنان از این برنامه، ایجاد زمینه‌های کاری موقت و کاهش فقر و گرسنه‌گی در کشور است. «هدف از تطبیق این پروژه این است که زمینۀ کار برای مردم مساعد شود و مردم بتوانند صاحب وظیفه باشند و یک مقدار معاش به‌دست بیاورند و در عین حال پاک‌کردن هم‌چو کانال‌ها تأثیرات بسیار مستقیم روی زنده‌گی مردم و زراعت مردم دارد.»

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

براساس گفته‌های مسئولان برنامۀ توسعۀ سازمان ملل متحد، با آغاز این برنامه هزاران تن در هرات و دیگر ولایت‌های غرب کشور سرگرم کار می‌شوند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: