برنامهی توسعهای سازمان ملل متحد در افغانستان، اعلام کرده که برای پشتیبانی از کشاورزان و فراهمسازی زمینهی کاشت بدیل مواد مخدر، دو هزار هکتار زمین را برای کاشت زعفران و میوه آماده کرده است.
این برنامه، قرار است به ۶۰ هزار خانواده در افغانستان کمک کند. استیفن رودریگز، رییس برنامهی توسعهای سازمان ملل متحد در افغانستان، امروز در یک پیام ویدیویی در حساب کاربری اکس خود، گفته که برای حل چالشهای موجود در بخش دسترسی کشاورزان به کاشت بدیل، افزون بر آمادهسازی زمین برای کاشتهای بدیل، این سازمان برنامههای دیگر را نیز روی دست گرفته است. او افزوده است: «این سازمان افزون بر آمادهسازی زمین برای کاشتهای بدیل، اقدامهایی مانند ساخت سیستمهای آبیاری، ایجاد کشاورزی مقاوم در برابر تأثیرهای تغییرات اقلیمی، بازاریابی و درمان افراد معتاد به مصرف مواد مخدر را نیز انجام میدهد.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در همین حال، کانی ویگناراجا، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر منطقهای برنامهی توسعهای سازمان ملل متحد در آسیا ــ اقیانوسیه، میگوید که ممنوعیت کاشت کوکنار در افغانستان از سوی امارت اسلامی، در ۲۰۲۲ اگر چه تولید جهانی کوکنار را کاهش داده؛ اما به دلیل نبود کاشت بدیل، کشاورزان افغان با مشکلات اقتصادی روبهرو شده اند. «به دلیل نبود کاشت بدیل، کشاورزان افغان با وضعیت سخت اقتصادی روبهرو اند و پس از ممنوعیت کاشت کوکنار، کشاورزان افغان یک میلیارد دلار درآمد خود را از دست داده اند.»
در همین حال، شماری از کشاورزان با شکایت از دسترسینداشتن به کاشت بدیل، از حکومت سرپرست، میخواهند که دسترسی به تخمهای اصلاحشده را به آنان فراهم کند.
گلالرحمان، کشاورزی در هلمند، میگوید: «تریاک بسیار خوب بود و مفاد زیاد داشت؛ هنوز کشاورزان به کاشت بدیل تریاک دسترسی پیدا نکرده اند؛ خواست ما از دولت این است که به کشاورزان کمک کند و برای شان تخمهای بذری اصلاحشده بدهد.»
امیرمحمد، کشاورز دیگری در بدخشان، میگویند: «ما منتظر کاشت بدیل استیم و برای ما بدیل ارائه نشده است؛ اگر توزیع شود ما چرا کوکنار کاشت کنیم و اگر برای ما کشت بدیل که نیازهای خوراکی خانوادهی ما را فراهم کند، هرگز دست به کاشت کوکنار نمیزنیم.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
پیشتر، دفتر رسانهای مقام ولایت کندهار با نشر خبرنامهای، اعلام کرده بود که جورجیت گانیون، معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل در جریان سفرش به کندهار و در دیدار با مقامهای این ولایت، گفته که پروژهی کاشت بدیل کوکنار با کمک نهادهای مختلف سازمان ملل متحد در ۲۰۲۵ به خوبی اجرا خواهد شد.
مسئولان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، پیش از این گفته بودند که در جریان سال روان خورشیدی، روند توزیع ۳۵ هزار متریک تُن تخم اصلاح شدهی گندم به کشاورزان آغاز شده که از این میان، ۳۰ هزار متریک تُن آن در ۳۴ ولایت توزیع شده است.