آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در گزارشی که قرار است در نشست شورای امنیت این سازمان ارائه کند، از حضور گروههای هراسافگن خارجی در افغانستان به ویژه شبکهی القاعده، ابراز نگرانی کرده است.
دبیرکل سازمان ملل متحد، امروز گزارش سه ماههاش را در بارهی وضعیت افغانستان به نشست شورای امنیت این سازمان ارائه میکند. در متن این گزارش که پیش از ارائه به شورای امنیت سازمان ملل متحد پخش شده، آمده است که گروههای هراسافگن خارجی در افغانستان حضور و فعالیت دارند.
در گزارش گفته شده است که روابط شبکهی القاعده با امارت اسلامی همچنان ادامه دارد و این شبکه از آزادی حرکت در افغانستان برخوردار است.
بر بنیاد این گزارش، هرچند میزان رویدادهای امنیتی کاهش یافته است، اما ۲۲ گروه ضد امارت اسلامی در ۲۶ ولایت افغانستان وجود دارند و شماری از آنان از جمله جبههی مقاومت ملی و جبههی ملی آزادگان بیشتر در پنجشیر، بغلان، تخار و کاپیسا، فعالیت میکنند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
این در حالی است که سراجالدین مهرالدین، وزیر امور خارجهی تاجیکستان، روز یکشنبه، ۳ میزان، در جریان سخنرانیاش در هفتادوهفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز گفت که وضعیت افغانستان از کنترل امارت اسلامی بیرون شده و این کشور به سرعت در حال تبدیلشدن به پناهگاه امن هراسافگنان است.
شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان، همچنان روز جمعه، اول میزان، در جریان سخنرانی در هفتادوهفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، از حضور گروههای هراسافگن در افغانستان ابراز نگرانی کرد و گفت که افغانستان پس از تسلط دوبارهی امارت اسلامی به پایگاه تروریستان بدل شده است.
شهباز شریف افزود که گروههای القاعده، داعش، تحریک طالبان پاکستان، جنبش اسلامی ترکستان شرقی و جنبش اسلامی اوزبیکستان، در افغانستان فعالیت دارند. او تأکید کرد که حضور و فعالیت این گروهها در افغانستان، امنیت پاکستان و منطقه را تهدید میکند.
با این حال، وزارت امور خارجه نگرانی کشورها مبنی بر وجود تروریزم در افغانستان را رد کرده و گفته که این نگرانیها، ناشی از منبعهای نادرست است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
این وزارت، گفته است که شماری از کشورها به شمول امریکا و پاکستان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در بارهی افغانستان ابراز نگرانی کرده اند که گویا هنوز تهدید تروریزم در این کشور پابرجا است.
وزارت خارجه، تأکید کرده است که گروههای تروریستی در افغانستان وجود ندارند و از خاک این کشور، در برابر هیچ کشور دیگری استفاده نخواهد شد.
پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، جامعهی جهانی از افزایش فعالیت گروههای هراسافگن در افغانستان نگرانی دارد.
از سویی هم، در گزارش سه ماههی آنتونیو گوترش، به اوضاع بد اقتصادی و اعمال محدودیتها بر حقوق بشر و آزادی زنان در افغانستان، نیز اشاره شده است.