مسئولان اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، روز چهارشنبه، ۶ حمل، در نشستی در کابل از کاهش مالیات بر شش قلم مواد اولیه خبر دادند. آن‌ها، می‌گویند که این تصمیم با تأیید پیشنهاد آنان از سوی کمیسیون اقتصادی امارت اسلامی بر اقلامی چون آرد، گندم، روغن، شکر، گاز مایع و تیل، روی دست گرفته شده است.

محمدیونس مومند، رییس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، می‌گوید که نظر به دستور جدید، در هر یک میلیون افغانی درآمد از مواد اولیه چون آرد، گندم، روغن، یک هزار افغانی مالیه و همین گونه، در هر یک میلیون افغانی درآمد از شکر، گاز مایع و تیل یک هزار و ۵۰۰ افغانی مالیه گرفته می‌شود.

او می‌‌افزاید: «ما پیشنهاد کردیم که شش قلم مواد اولیه‌ی کشور که عدم موجودیت ارائه‌ی اسناد بسیار دقیق مالیاتی سال‌های قبل نبوده، پیشنهاد به کمیسیون اقتصادی شد. سابق این مالیات ۲۰ درصد بود و حالا تقریباً آرد، روغن و گندم در هر میلیون افغانی، یک هزار افغانی و در گاز مایع، تیل و شکر ۱۵۰۰ افغانی در هر میلیون افغانی محصول کاهش مالیات آمده است.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

به گفته‌ی مومند، پرداخت مالیات بر درآمدهای این شش قلم محصول پیش‌تر مغلق بود و اکنون ۹۵ درصد کاهش را نشان می‌دهد. محمدیونس مومند، در این نشست هم‌چنان می‌‌افزاید که افغانستان در ۱۴۰۳، به دلیل بسته‌بودن برخی راه‌های ترانزیتی نتوانسته است به سقف صادراتی تعیین‌شده‌ی خود برسد.

او می‌گوید: «صادرات ما به کشورهای مختلف جهان از نظر وزن در ۱۴۰۳، دو میلیون و ۳۸۰ هزار تُن بود و قیمت مجموعی آن یک بیلیون اعشاریه‌ی ۸۷۵ میلیون دالر بوده که میان صادرات سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، تفاوت زیادی نبوده است. ما تعیین کرده بودیم که در ۱۴۰۳ در مقایسه با سال پیش‌تر آن باید صادارت بیش‌تر داشته باشیم؛ اما بندش راه‌ها مانع این امر شد.»

به گفته‌‎ی رییس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، ترانزیت کالا در ۱۴۰۳ از راه‌های مشترک با پاکستان، ۸۴ درصد کاهش؛ اما از بندر عباس ۹۵ درصد افزایش یافته است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، خان‌جان الکوزی، عضو هیئت مدیره‌ی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغا‌نستان، می‌گوید که کاهش مالیات بر شش قلم مواد اولیه با توافق اتاق تجارت و وزارت مالیه روی دست گرفته شده است. الکوزی، در این نشست می‌افزاید که هنوز هم بازرگانان افغانستان در گرفتن ویزا و پرداخت «بیلانس» با چالش‌هایی روبه‌رو اند.

او می‌‌افزاید: «مشکل جدی، مشکل بیلانس بود و هنوز هم تاجران از بیلانس می‌نالند و باید راهکار ساخته شود که مشکل بیلانس در گمرک حل شود. شهرداری، قانونی را ایجاد کرده بود که کسی که جواز شرکت دارد، جواز شهرداری نیز داشته باشد. در بخش ویزا، ویزا از مشکلات اصلی ما به ویژه با هند است و بسیار به ندرت پول منتقل می‌شود.»

در پایان این نشست، مسئولان اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، گفتند که تصمیم دارند در سال پیش رو، برای ساده‌سازی روند مبادلات تجاری با کشورهای اروپایی، اتاق مشترک با کشورهای آسیای میانه، آذربایجان و ترکیه را ایجاد کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: