هم‌زمان با گرم‌شدن هوا، موج سوم ویروس کرونا در بدخشان به شدت در حال گسترش است و این مسأله نگرانی باشنده‌گان این ولایت را برانگیخته است.

نجیب‌الله رحمانی، پزشک در یکی از شفاخانه‌های بدخشان می‌گوید که موج سوم کرونا در مقایسه با موج‌های نخست و دوم آن، نگران‌کننده و شدیدتر است.

او می‌گوید: «موج سوم نسبت به موج‌ اول و دوم نگران‌کننده و شدیدتر است. در این موج مریضان ۸۲ تا ۸۵ درصد عراض و علایم خفیف می‌داشته باشند که مبتلا به ویروس کرونا هستند و نیاز به آکسیجن/اکسیژن ندارند. به این‌ها توصیه می‌شود که خودشان را در خانه قرنطینه کنند. اما ۱۵ تا ۱۸ درصد دیگر اشخاصی هستند که عراض و علایم مشخص دارند و حالت‌شان وخیم است و در شفاخانه‌ها زیر مراقبت جدی قرار دارند.»

نجیب‌الله رحمانی، پزشک در یکی از شفاخانه‌های بدخشان

به گفتۀ نجیب‌الله رحمانی، در موج‌های نخست و دوم کرونا افراد کم‌تری در بدخشان به این ویروس مبتلا شده بودند؛ اما در موج سوم شمار مبتلایان به مراتب بیش‌تر است.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

آقای رحمانی می‌افزاید: «چیزی که در این موج اضافه شده، قرحات/زخم‌های دهن است که در دهن افراد مبتلا به‌وجود می‌آید. این ویروس از طریق دهن و تنفس داخل بدن می‌شود و افراد صحت‌مند را مبتلا می‌کند که در فصل تابستان و گرمی شیوع آن بیش‌تر می‌باشد.»

مجیب‌الرحمان، باشندۀ بدخشان یکی از مبتلایان به کروناست که وضعیت صحی مساعدی ندارد و به سختی می‌تواند صحبت کند. او می‌گوید که ۱۰ روز می‌شود به کرونا مبتلا شده است. به گفتۀ مجیب‌الرحمان، ۵ روز نخست در خانه قرنطینه بود و ۵ روز است که در بیمارستان بستری‌ست.

او می‌افزاید که در این ۱۰ روز تغییری در وجودش نیامده است. «شدیدا درد دارم و علایمی که در وجودم است، کمردردی شدید، سردردی، دردی مفصل‌ها، گلودردی و نفس‌تنگی می‌باشد.»

مجیب‌الرحمان که پیش از این دو بار دیگر نیز به کرونا مبتلا شده است، می‌گوید که کرونا این بار شدیدتر از دوره‌های پیشین زمین‌گیرش کرده است.

مریم، دیگر باشندۀ بدخشان نیز که تازه بیماری کووید ۱۹ را سپری کرده است، موج سوم را خطرناک‌تر می‌خواند.

مریم می‌گوید: «این موج خیلی خطرناک است. مدت ۲۰ روز با این ویروس مقابله کردم که ۱۰ روز را در درمانگاه و ۱۰ روز را در خانه قرنطینه بودم و از سبزی‌ها، میوه‌ها، مایعات و ویتامین‌سی استفادۀ بیش‌تر داشتم و شفایاب شدم. علایمی که در این دوره داشتم، نفس‌تنگی، پخته‌شدن دهن و درد عضلات بود که خیلی مرا زجر می‌داد و هر لحظه احساس می‌کردم از بین می‌روم. حال خدا را شکر صحت‌مند هستم و برای هم‌وطنانم پیام دارم. پوشیدن ماسک، نرفتن به جاهای پُرازدحام، شستن دست‌ها و قرنطینه‌کردن را خیلی جدی بگیرند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

در همین حال، داکتر شاهدالله دانشی، رئیس ولایتی مبارزه با ویروس کرونا و مدیر کنترل بیماری‌های ساری ریاست صحت بدخشان می‌گوید: «این ویروس که خیلی انتشار سریع داشته است، نسبت به دو موج دیگر در مقابل معافیت مردم مقاوم شده است. به‌دلیل کمک‌نکردن مردم با صحت عامه و مراعات‌نکردن نکات صحی که باعث گسترش ویروس شد، ریاست صحت بدخشان تدابیر گرفته از جمله آوردن بالون‌های آکسیجن و زیاد ساختن بستر که در حدود ۵۰ بستر در شفاخانۀ کووید ۱۹ داریم.»

براساس گفته‌های مسئولان صحی بدخشان، از نظر میزان گسترش کرونا در افغانستان، این ولایت وضعیت ناگواری دارد و تمامی باشنده‌گان بدخشان در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند.

رادیو بانوان_ولایت بدخشان


این گزارش با حمایت مالی اتحادیه اروپا تولید شده است. محتوای آن تنها به عهدۀ رادیو بانوان بوده و انعکاس‌دهندۀ دیدگاه اتحادیه اروپا نمی‌باشد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: