فروشندگان در تنها نمایش‌گاه دایمی صنایع دستی و تولیدات زنان در شهر کابل، می‌گویند که به دلیل موقعیت نامناسب و غیرتجاری‌بودن این نمایش‌گاه، با کم‌بود مشتری روبه‌رو اند. در این نمایش‌گاه که در یکی از پس‌کوچه‌های شهرآرای شهر کابل قرار دارد، ۴۰ زن سرگرم کار اند. مستوره که از سه ماه به این سو در این نمایش‌گاه، گند افغانی، بیک و چپلی‌های دست‌ساخته‌اش را برای فروش گذاشته است، می‌گوید که ماهانه، بیش‌تر از دو مشتری ندارد. او می‌افزاید: «این جا کسی نمی‌آید، گوشه است. یک جای خوب باشد، خوب‌تر است که در نمایش‌گاه مشتری یافت شود. ما شرکت و مواد خام نداریم، زحمت زیاد و مصرف دارد، مواد خام قیمت است. در یک ماه تا دو مشتری داریم، مشتری که می‌آید، می‌گوید که ما خبر نداشتیم.»

مینه، دیگر زنی که نیز در این نمایش‌گاه کار می‌کند، می‌گوید: «در این جا مشتری نداریم. در یک هفته یک مشتری یا فروش داریم. مواد خام و تار خیلی قیمت است.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

در همین حال، مسئولان در اتاق‌های تجارت زنان و ایجادکنندگان این نمایش‌گاه، نیز می‌گویند که غیرتجاری‌بودن مکان این نمایش‌گاه، سبب شده که بازدیدکننده‌‌ی زیادی نداشته باشد. سلما یوسف‌زی، رییس اتاق‌های تجارت و صنایع زنان، می‌گوید که به دلیل مراجعه‌ی کم بازدیدکنندگان به این نمایش‌گاه، قرار است در ماه پیش رو، در موقعیت بهتری بازار ویژه‌ی محصولات زنان را راه‌اندازی کند.

او می‌افزاید: «بازدیدکننده نداریم. این‌ها هم صبح می‌آیند و شب می‌روند. یک چیز سودمند نیست. در ماه آینده، در یک جای مناسب‌تر یک بازار دایمی ایجاد می‌کنیم و فعلاً از بخش اتاق‌های تجارت، همین یک نمایش‌گاه دایمی را داریم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این همه، آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخن‌گوی وزارت صنعت و تجارت، اما می‌گوید که برای رونق کار زنان، این وزارت تلاش دارد تا نمایش‌گاه‌های دایمی صنایع زنان را در کابل و ولایت‌ها، گسترش بدهد و در کنار آن، فروش‌گاه آنلاین را نیز برای آنان راه‌اندازی کند. او می‌افزاید: «برنامه از این قرار است که یک وبسایت برای شان بسازیم و به شکل آنلاین در داخل و خارج، صنایع شان را نمایش بدهند. مالیه را هم برای شان ۱.۵ درصد آماده کرده‌ایم و می‌توانند مواد خام را از خارج وارد کنند.»

فروشندگان و مسئولان در این نمایش‌گاه، گران‌بودن مواد خام، بلندبودن نرخ مالیه و نبود پشتیبانان داخلی و خارجی را، از دیگر مشکلات سرراه تاجران زن در افغانستان، عنوان می‌کنند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: