شورای امنیت سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامهی ۲۶۶۵، به اتفاق آرا تصمیم گرفت که مأموریت تیم نظارت بر تحریمها علیه افراد و نهادهای مرتبط با امارت اسلامی را برای یک سال دیگر تمدید کند.
با تصویب این قطعنامه، اکنون تیم نظارت بر تحریمها موظف است تا در بارهی اجرانشدن تحریمها، اطلاعات جمعآوری کند و آن را در اختیار کمیتهی تحریمها قرار دهد.
با این حال، بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، در واکنش به تصمیم اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد میگوید که جهان برای تعامل با مردم افغانستان و امارت اسلامی باید از راههای مسالمتآمیز وارد شود و تحریمها پیامدهای بدی را برای تمام طرفها به دنبال خواهد داشت.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
او میافزاید: «ما باورمند به دیپلماسی گفتوگو و دیالوگ هستیم. به نفع مردم افغانستان و جهان است که از اقداماتی که چالشزا است، جلوگیری صورت گیرد و عواقب آن متوجه تمام طرفها در افغانستان است.»
در همین حال، سیدشفیقالله سادات، آگاه روابط بینالملل، میگوید که تمدید کار تیم نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی، نشان میدهد که خواستها و شرایط جامعهی جهانی در افغانستان تأمین نشده است.
او میافزاید: «بر اساس حقوق بشری و عدالت است که هنجارهای بینالمللی شکل میگیرد و پذیرش اعلامیهی جهانی حقوق بشر است که رژیمهای بینالمللی شکل میگیرد و با تمدید کار این تیم، سازمان ملل متحد میخواهد ضمن رعایت هنجارهای بینالملل، حکومت همهشمول در افغانستان شکل بگیرد.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
از سوی دیگر، حیدر شجاعی، استاد دانشگاه، میگوید که یکی از دلیلهای ادامهی تحریمها و تمدید فعالیت تیم نظارتی شورای امنیت سازمان ملل متحد، بهرسمیتشناختهنشدن امارت اسلامی در نظام بینالملل است.
او میافزاید: «امارت اسلامی هنوز از سوی جامعهی جهانی به رسمیت شناخته نشده و همچنان امارت اسلامی خطوط سرخ سازمان ملل متحد را رعایت نکرده است که این عامل، ادامهی تحریمها و تداوم کار تیم نظارت بر تحریمها تلقی میشود.»
گفتنی است که سازمان ملل متحد، از آغاز بهقدرترسیدن امارت اسلامی، تحریمهای سیاسی و اقتصادی را بر این حکومت وضع کرده است. لغو معافیت سفرهای خارجی رهبران امارت اسلامی و واگذارنکردن نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد به حکومت سرپرست، از مهمترین موارد این تحریمها به شمار میرود.