شماری از باشندگان ولسوالی شیرین‌تگاب فاریاب، با شکایت از دست‌‌رسی‌نداشتن به خدمات درمانی در شفاخانه‌ی ۲۰بستر این ولسوالی، می‌گویند که این شفاخانه با کم‌بود دارو و تجهیزات پزشکی روبه‌رو است.

امان‌الله که کودکش در شفاخانه‌ی ۲۰بستر شیرین‌تگاب بستری است، می‌گوید که به دلیل نبود امکانات درمانی در این شفاخانه، ناچار شده داروی مورد نیاز بیمارش را از بیرون تهیه کند. این بیماردار می‌افزاید: «داکتر می‌گوید دارو نیست؛ نسخه نوشته می‌کند و ما از بیرون می‌خریم به هر قیمتی که باشد؛ معاینه‌ را در بیرون انجام می‌دهیم و هر چیزی ضرورت باشد از بیرون می‌خریم حتا یک دست‌کش ندارد این شفاخانه؛ دارو که نداشته باشد ما چی کار کنیم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

شکریه، بیماردار دیگری که کودکش را برای درمان به این شفاخانه آورده است نیز، می‌گوید که نبود دارو و دیگر امکانات درمانی در شفاخانه‌ی ۲۰بستر شیرین‌تگاب، بیمارداران را با مشکل روبه‌رو کرده است. «کودکم سینه‌بغل شده؛ اسهال و استفراغ هم دارد؛ کودکم بستری است؛ داکتران معاینه کردند اما دارو نیست که به کودکم بدهند؛ ما داروی مورد نیاز را از بیرون می‌خریم.»

همین گونه، حکمت‌الله، دیگر باشنده‌ی ولسوالی شیرین‌تگاب، می‌گوید که بسیاری از بیمارداران به دلیل ناتوانی اقتصادی، توان تهیه‌ی داروی مورد نیاز بیمار شان را ندارند. حکمت‌الله می‌گوید: «به خاطر مشکلات مردم در این شفاخانه همه داکترها کار می‌کنند؛ اما امکانات، دارو و سیرم نیست، به خاطری حل این مشکل حکومت امارت اسلامی باید توجه داشته باشد.»

باشندگان ولسوالی‌ شیرین‌تگاب، از ریاست صحت عامه‌ی فاریاب، می‌خواهند که زمینه‌ی دست‌رسی آنان به خدمات درمانی را فراهم و به این مشکل رسیدگی کند.

غلام‌نبی، رییس شورای صحی ولسوالی شیرین‌تگاب نیز، می‌گوید که روزانه نزدیک به ۵۰۰ بیمار از بخش‌های دوردست شیرین‌تگاب و ولسوالی‌های دیگر به شفاخانه‌ی ۲۰بستر شیرین‌تگاب مراجعه می‌کنند؛ اما این شفاخانه برای عرضه‌‌ی خدمات درمانی با کم‌بود دارو و تجهیزات پزشکی روبه‌رو است. او، می‌افزاید که بارها این مشکل با ریاست صحت عامه‌ی فاریاب و دفتر قراردادی شریک شده؛ اما هیچ توجهی نشده است. «بیمار می‌آید و معاینه می‌شود؛ اما دارو نیست؛ اگر ریاست صحت عامه به مشکل ما رسیدگی می‌کند که خوب، در غیر آن ما مشکل این مردم را تا مرکز هم می‌رسانیم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

مخدوم فضل‌هادی فاروق، سرپرست ریاست صحت عامه‌ی فاریاب، کم‌بود دارو و دیگر امکانات در شفاخانه‌ها و مرکزهای درمانی ولسوالی‌های این ولایت را می‌پذیرد و می‌گوید که تلاش‌ها برای حل این مشکل ادامه دارد. «تنها شیرین‌تگاب نیست، بل که دیگر ولسوالی‌ها هم با کم‌بود دارو روبه‌رو است؛  واقعیت آن طوری که دفتر‌های قراردادی تطبیق‌کننده تعهد کرده بودند، مطابق آن عمل نکرده اند؛ ما تلاش خود را داریم تا هر نوع فشار اصولی که بتوانیم بالای این دفترها می‌آوریم تا که خدمات شان را بهتر بسازد و مشکل مردم را رفع کنند.»

اکنون، نه تنها باشندگان ولسوالی شیرین‌تگاب؛ بل که باشندگان بخش‌های دوردست در بسیاری از ولایت‌ها با محدودیت دست‌رسی به خدمات درمانی روبه‌رو اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: