مسئولان در ریاست صحت عامهی دایکندی، میگویند که ناداری و خشکسالی، سبب شده است که شمار مبتلایان به سوءتغذیه در میان کودکان در این ولایت، در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰، بیش از ۵۳ درصد افزایش یابد.
زینالله تیموری، مدیر عمومی بخش تغذی و مسئول نشراتی ریاست صحت عامهی دایکندی، به سلاموطندار میگوید: «در سال ۱۴۰۰، ۱۶ هزار و ۹۵۱ کودک و در ۱۴۰۱، ۳۶ هزار و ۳۴۶ کودک مبتلا به سوءتغذیه داشتیم که ۵۳ درصد افزایش یافته است. دلیل آن فقر در پی خشکسالی و ناآگاهی مردم است.» آقای تیموری، میافزاید که اکنون تیمهای صحی در بیشتر از ۱۴۱ مرکز صحی در سطح دایکندی و چندین مؤسسه در بخش مشورتدهی و درمان بیماران مبتلا به سوءتغذیه، کار میکنند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
ریاست صحت عامهی دایکندی، افزایش کمکهای انساندوستانه و بودجه در بخش مبارزه با سوءتغذیه در کودکان را، مهمترین راهکار برای کاهش شمار مبتلایان به این بیماری، عنوان میکند.
در همین حال، شماری از خانوادهها در ولسوالیهای دوردست دایکندی، از ریاست صحت عامهی این ولایت، میخواهند که زمینهی درمان کودکان مبتلا به سوءتغذیه را در ولسوالیهای شان فراهم کند.
حیدر، باشندهی ولسوالی شهرستان دایکندی که کودک خردسالش به دلیل ابتلا به سوءتغذیه، در شفاخانهی ولایتی این ولایت بستری است، میگوید: «در نخست بسیار ضعیف بود، سوءتغذیه بود. اکنون در این جا [شفاخانهی ولایتی] در بخش سوءتغذیه است و شکر خدا خوب شده است. خواست ما از حکومت این است که برای ما خدمات درمانی آماده کند که یک کلینیک ساخته شود تا فرزندان ما در همان جا درمان شوند.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
پزشکان صحت کودکان، علتهای اصلی ابتلا به سوءتغذیهی در میان کودکان در دایکندی را، ناداری، ناآگاهی، مهاجرت و تغذیهی نادرست، میدانند.
گفتنی است که به دنبال رویکارآمدن امارت اسلامی، دامنهی ناداری در افغانستان گسترش یافته و سبب افزایش شمار مبتلایان به سوءتغذیه، نیز شده است.