سازمان جهانی بهداشت، با پخش گزارشی گفته که از آغاز ۲۰۲۴ میلادی تا کنون، ۲۳ رویداد مثبت بیماری فلج کودکان (پولیو) در افغانستان ثبت شده است.
این نهاد، روز سهشنبه، ۲۲ عقرب، در گزارش هفتهوارش افزوده که در ۱۱ ماه گذشته ۷۱ رویداد مثبت پولیو در افغانستان و پاکستان ثبت شده است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
با این حال، شرافت زمان امرخیل، سخنگوی وزارت صحت عامهی امارت اسلامی، با فرستادن پیام کتبی به سلاموطندار میگوید که تا کنون هیچ رویداد مثبت بیماری فلج کودکان در افغانسان ثبت نشده است.
برخی از پزشکان، ویروس پولیو را خطرناک میخوانند و میگویند کودکانی که به این بیماری مبتلا میشوند، راه درمانی ندارند.
هاشم وهاج، پزشک، در این باره میگوید: «پولیو، یکی از خطرناکترین بیماریها است که تا کنون بشر برای آن دارو یا درمانی پیدا نکرده است. طفلی که به پولیو مصاب میشود، فلج میشود؛ دستها و پاهایش فلج میشود و حرکت نمیتواند. این فلج دایمی است و تا آخر عمر این طفل معیوب میباشد.»
برخی دیگر از پزشکان، نیز میگویند که با توجه به مهاجرتهای داخلی، بازگشت مهاجران از پاکستان، محیط آلوده و آگاهینداشتن مردم از فایدههای واکسین ضدپولیو، امکان ابتلای کودکان به این ویروس را بیشتر کرده است.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
گلمحمدالدین محمدی، دیگر پزشک، نیز در این باره چنین میگوید: «اکثریت محیط آلوده است. همین گونه، واکسیننشدن کودکان، مهاجرتها از کشورهای همسایه، مهاجرتها از یک ولایت به ولایت دیگر است یا ولسوالیهایی که در آن جا واکسین وجود ندارد. همچنان واکسین است که قبلاً خانهبهخانه تطبیق میشود و فعلاً مسجدبهمسجد یا قریهبهقریه واکسین تطبیق میشود که بعضی کودکان واکسین نمیشوند.»
گفتنی است که افغانستان و پاکستان، دو کشوری در جهان اند که بیماری فلج کودکان در آنها به گونهی کامل از بین نرفته است.