هیئتی متشکل از مقامهای وزارت تجارت اوزبیکستان و بازرگانان این کشور، روز گذشته، در یک سفر دوروزه به هدف تقویت روابط تجاری، ترانزیت و سرمایهگذاری به کابل آمده و امروز (یکشنبه، ۵ سنبله) با مقامهای وزارت صنعتوتجارت، دیدار کرده است.
آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخنگوی وزارت صنعتوتجارت، میگوید که در این دیدار در بارهی تقویت سرمایهگذاری در افغانستان، فراهمکردن تسهیلات ترانزیتی میان افغانستان، پاکستان و اوزبیکستان، افزایش فعالیتهای گمرکها و اجرای موافقتنامههای تجاری، گفتوگو شده است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
او میافزاید: «سرپرست محترم وزارت صنعتوتجارت، صبح امروز با ناظم جان خالمرادوف، معاون نخست وزارت تجارت اوزبیکستان، دیدار کرد. در این دیدار، روی موضوعاتی چون کاهش فیسهای ترانزیتی، ترتیب موافقتنامههای دوجانبه، سهجانبه و چندجانبه و افزایش فعالیتهای گمرکها تا ۲۴ ساعت صحبت کردند.»
هیئت اوزبیکستانی، امروز با مسئولان اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان و شماری از بازرگانان افغان، نیز دیدار کرده است. میرویس هوتک، رییس عامل این اتاق، میگوید که در این دیدار، روی حل چالشهای تجاری، رشد سرمایهگذاری در افغانستان، انکشاف تزانزیت و ایجاد سهولتها برای بازرگانان، گفتوگو شده است.
او میافزاید: «در این نشستها، برای رشد سرمایهگذاری، صادرات و واردات میان دو کشور، ایجاد سهولت در بندرها، صحبت کردند؛ مثلا در بندر حیرتان است که دو طرف مرز برخی مشکلات شاید باشد که برای حل آن ما کوشش میکنیم و از آن طرف هم امید ما است که در این مورد کمک کنند.»
در همین حال، شماری از کارشناسان مسائل اقتصادی، تقویت روابط تجاری میان افغانستان و کشورهای همسایه را برای گسترش تجارت و ایجاد فرصتهای شغلی و اقتصاد افغانستان، مؤثر عنوان میکنند.
سیر قریشی، کارشناس مسائل اقتصادی، میگوید: «این میتواند مسیرهای متعدد را برای رشد شرکتهای تولیدی، افزایش سرمایهگذاریها و تشویق بازرگانان، فراهم و از طرفی، ترتیبات اقتصادی سودمند ایجاد کند که باعث ثبات خواهد شد.»
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
افغانستان و اوزبیکستان، در حالی بر تقویت روابط تجاری تأکید دارند که بر اساس آمار سال روان وزارت صنعت و تجارت، میزان دادوستد تجاری میان دو کشور، سالانه نزدیک به یک میلیارد دالر میرسد. همچنان، افغانستان میوهی خشک، آبمیوه، کچالو، هنگغوزه (هینگ) و پنبه، به اوزبیکستان صادر و در مقابل، تیل پترول، دیزل، گاز طبیعی و لوبیا وارد میکند.