مسئولان کمیسیون جلوگیری از غصب زمین حکومت امارت اسلامی، امروز (پنجشنبه، ۵ اسد) در یک نشست خبری به رسانهها میگویند که تا کنون، ۵۸۹ هزار و ۴۹۹ جریب زمین غصبشده را در ولایتهای مختلف استرداد کرده اند.
این کمیسیون همچنان تأکید میکند که پروندهی کمازکم چهار میلیون و ۴۸ هزار و ۱۱۱ جریب زمین غصبشده نیز، از سوی این کمیسیون حل نشده و برای فیصلهی نهایی، به دادگاه اختصاصی محول شده است.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
احسانالله وثیق، سکرتر کمیسیون جلوگیری از غصب زمین، میگوید: «در سالهای گذشته، این جا مافیاهای زیادی ایجاد و تقویت شده بودند و مافیای غصب زمین، یکی از همین مافیاها بود.»
کمیسیون جلوگیری از غصب زمین، همچنان مدعی است که غصب زمین از سوی زورمندان در دورهی حکومت جمهوری از عاملهای اساسی تطبیقنشدن برخی از پروژههای بزرگ اقتصادی و توسعهای در افغانستان بوده است.
اعضای این کمیسیون، از پروژهی کابل جدید، شهرک عینو مینه در کندهار و کانال کشاورزی ننگرهار، از جملهی پروژههایی یاد میکنند که به علت غصب زمین از سوی زورمندان و فساد، کار تطبیق آن متوقف بود.
مسئولان کمیسیون جلوگیری از غصب زمین حکومت سرپرست، میگویند که مشکلات غصب زمین در این پروژهها رفع شده است و از این میان، کار دو پروژهی آن که شامل شهرک عینو مینه در کندهار و کانال کشاورزی در ننگرهار میشود، آغاز شده است و پروژهی کابل جدید نیز، به زودی گشایش خواهد یافت.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
احسانالله وثیق، نیز میگوید: «حکومت گذشته خواسته بود که پروژهی کابل جدید افتتاح شود، اما نتوانست افتتاح کند؛ چون غاصبین خواستند که به آنها سهم داده نشود، نمیگذارند که این پروژه افتتاح شود و حکومت گذشته هم نتوانست افتتاح کند.»
پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، کمیسیون جلوگیری از غصب زمین با عضویت چندین نهاد حکومتی و به ریاست عبدالحکیم شرعی، وزیر عدلیهی این حکومت، تشکیل شد که کارکرد این کمیسیون در بخش استرداد زمینهای غصبشده، شکایتهایی را نیز در پی داشته است.