در برنامهیی که بهمنظور سفر عبدالرحمان راشد، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری امارت اسلامی امروز در کندز برگزار شده بود، مسئولان ریاست زراعت این ولایت گزارش پنج ماه پسین این ریاست را به حاضران بیان کردند. در این برنامه، کشاورزان، باغداران و مالداران کندز مشکلات و چالشهایشان را به سرپرست وزارت زراعت بیان کردند و خواهان حل آن و توجه جدی به کشاورزان این ولایت شدند.
امانالله حسن، رئیس زراعت، آبیاری و مالداری کندز در این برنامه میگوید که پس از تسلط امارت اسلامی بر افغانستان، ریاست زراعت این ولایت دستاوردهای چشمگیری داشته است که به همکاری «دفتر صلح»، ۵۱۵ جریب زمین را نهالهای غیرمثمر کاشتهاند.
به گفتۀ رئیس زراعت کندز، آنان در پنج ماه پسین مبلغ ۹۰ میلیون افغانی را از منابع عایداتی این ریاست جمعآوری و به حساب دولت واریز کردهاند؛ در حالی که این رقم طی این مدت در دولت پیشین مبلغ ۱۱ میلیون افغانی بود. او میافزاید که این مقدار عایدی از درک عُشر و زکات، اجارۀ دکانها، زمین و خمسین/یکپنجم شالی در این ولایت جمعآوری شده است.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
امانالله حسن میگوید: «زمینهای ادارۀ زراعت کندز که از سوی غاصبین/غاصبان مورد غصب قرار گرفته بود، خوشبختانه به همکاری ادارۀ مقام ولایت حدود ۵۰۰۰ هزار جریب زمین هنوز شناسایی شده است. به همین ترتیب، تمامی ملکیتهای دولتی ریاست تصدی سپینزر که در اختیار ادارۀ زراعت بود، رسماً دوباره به ریاست تصدی سپینزر محول شد.»
در همین حال، شماری از کشاورزان و باغداران کندز مشکلات و چالشهای موجود در این ولایت را بیان کردند و خواهان توجه جدی مسئولان مرکزی شدند. آنان چالشهای عمدۀشان را نبود سردخانهها بهخاطر نگهداری میوهها، نبود بازار مناسب برای صادرات به بیرون از این ولایت و نبود کانالهای آب برای آبیاری زمینها عنوان کردند.
عزتالله، به نمایندهگی از کشاورزان کندز میگوید: «ما تاجرانی را میشناسیم که در اوزبیکستان سرمایهگذاری میکنند، در ترکیه سرمایهگذاری میکنند، آنها باید بیایند در وطن خود سرمایهگذاری کنند. اینجا زمین باید بهخاطر سردخانهها به تاجران داده شود، بهصورت منظم ترتیب و تنظیم و مدیریت شود و به اختیار باغداران قرار داده شوند.»
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
از سویی هم، عبدالرحمان راشد، سرپرست وزارت زراعت امارت اسلامی، هدف از سفرش به کندز را بررسی مشکلات و چالشهای کشاورزان این ولایت عنوان میکند و از بازرگانان میخواهد که در بخش زراعت سرمایهگذاری کنند.
آقای راشد میگوید که در چند سال گذشته آبها بهطور درست مدیریت نشده است و آنها برنامه دارند که در آینده آبهای این ولایت را بهطور سیستماتیک مدیریت کنند تا کشاورزان هیچگونه مشکل در این بخش نداشته باشند.
کندز از ولایتهای کشاورزی و حاصلخیز کشور است که نیمی از باشندهگان آن به کشاورزی و دامداری سرگرماند و از این راه درآمد بهدست میآورند.