شماری از خبرنگاران در افغانستان، می‌گویند که به دلیل وضع‌ محدودیت‌ها، نبود مصونیت شغلی، دست‌رسی‌نداشتن به اطلاعات و اندک‌بودن حقوق شان، کار خبرنگاری را ترک کرده و به فعالیت‌های دیگر رو آورده اند.

رقیه حسینی، خبرنگار در هرات، می‌گوید که به دلیل اندک‌بودن درآمدش در بخش خبرنگاری، به کار در یکی از نهادهای خصوصی رو آورده است. او می‌افزاید: «کار خبرنگاری خیلی چالش‌برانگیز و مشکلات روانی در آن بیش‌تر بود؛ معاش خبرنگاری کم بود و نیازهای زندگی را برآورده نمی‌کرد؛ به همین دلیل این شغل را ترک کردم.»

نقیب‌الله که در بخش خبرنگاری مدرک کارشناسی ارشد دارد و هفت سال در این بخش کار کرده، می‌گوید که به دلیل نبود مصونیت شغلی فعالیت خبرنگاری را کنار گذاشته است. «نبود امنیت شغلی و امکانات مالی سبب شد که من به شغل دیگری رو بیاورم؛ با این که با خیلی علاقه رفتم از کشورهای بیرون کارشناسی ارشد خود را گرفتم؛ اما به دلیل مشکلات رسانه‌ها تغییر شغل دادم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

تمنا، خبرنگار در بدخشان که تجربه‌ی سه سال کار در بخش خبرنگاری را دارد، می‌گوید که پس از وضع محدودیت‌ها در کار رسانه‌ای، به تجارت رو آورده است. به گفته‌ی تمنا، «محدودشدن زمینه برای خبرنگاری به ویژه برای خبرنگاران زن، سبب شد کارم را ترک کنم در حالی این شغل را از کودکی دوست داشتم.» 

شماری دیگر از خبرنگاران، دست‌رسی‌نداشتن به اطلاعات به موقع را از دلیل‌های ترک کار خبرنگاری شان می‌دانند.

احمد‌جاوید، خبرنگار در فاریاب که ۲۰ سال در رسانه‌های چاپی کار کرده است، می‌گوید: «دست‌رسی‌نداشتن به اطلاعات؛ ناامنی‌هایی که وجود داشت و بسیاری از مشکلات دیگر سبب شد که کار خبرنگاری را ترک کنم.»

حلیمه، خبرنگار در کابل که چندین سال در یکی از رسانه‌های تصویری کار کرده، می‌گوید که به دلیل پرداخت‌نشدن حقوقش فعالیت خبرنگاری را ترک کرده است. «مشکلات خبرنگاران در افغانستان زیاد است از موضوع دست‌رسی‌نداشتن به اطلاعات گرفته تا مشکل معاش و نبود فضای مناسب در کار خبرنگاری.»

با این همه، خبیب غفران، سخن‌گوی وزارت اطلاعات‌وفرهنگ، می‌گوید که شرایط برای فعالیت‌های خبرنگاری فراهم و این وزارت به پشتیبانی از خبرنگاران متعهد است. او می‌افزاید: «در سه سال گذشته ۵۶ رسانه‌ی چاپی، صوتی و تصویری جواز گرفته یا جواز کار شان تمدید شده اند که این نشان از شوق خبرنگاران دارد؛ وزارت اطلاعات‌وفرهنگ در تلاش است تا صندوق حمایت مالی رسانه‌ها و خبرنگاران را ایجاد کند؛ رسانه‌ها باید آزادی‌های خود را مطابق به ارزش‌های اسلام بیان کنند.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در سه سال گذشته، فعالیت شماری از رسانه‌ها به دلیل مشکلات اقتصادی متوقف شده و بسیاری از خبرنگاران به ویژه خبرنگاران زن کار شان را از دست داده اند.

حفیظ‌الله بارکزی، رییس شورای خبرنگاران، می‌گوید: «ما در سه سال گذشته برای تشویق خبرنگاران نهایت تلاش کرده‌ایم؛ حمایت‌کنندگان امروز در افغانستان هستند ما نشست‌هایی داشته‌ایم که رسانه‌های ما دوباره فعال شوند.»

بر اساس آخرین آمار ارائه‌شده از سوی وزارت اطلاعات‌وفرهنگ، در حال حاضر ۳۷۰ رسانه‌ی تصویری، صوتی، چاپی و آنلاین در افغانستان فعالیت دارند که صدها خبرنگار در آن سرگرم کار اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: