کمیتهی بینالمللی نجات (IRC)، در واکنش به توقف کار زنان در مؤسسههای غیردولتی داخلی و خارجی از سوی امارت اسلامی، فعالیت خود در افغانستان را متوقف کرده است. این کمیته در بیانیهای گفته که از این تصمیم امارت اسلامی ناامید شده است.
کمیتهی بینالمللی نجات افزوده است که ارائهی خدمات این نهاد به کارکنان زن متکی است و اگر اجازهی استخدام زنان را نداشته باشد، نمیتواند کمک را به نیازمندان تحویل دهد و به همین دلیل هماکنون خدمات خود در افغانستان را متوقف کرده است.
این کمیته گفته است که محرومیت زنان از ارائهی خدمات بشردوستانه، عواقب فاجعهباری برای مردم افغانستان خواهد داشت. کمیتهی بینالمللی نجات گفته است در هنگامی که بیش از ۹۷ درصد جمعیت افغانستان در خطر فقر قرار دارند، این نهاد از امارت اسلامی میخواهد که پیامدهای بشردوستانهی شدید این تصمیم اخیرش را در نظر بگیرد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
کمیتهی بینالمللی نجات گفته است که در ۱۲ ولایت افغانستان در زمینههای واکنش اضطراری، صحت، آموزش، معیشت و سایر خدمات نجاتدهنده فعالیت میکند و بیش از ۸۰۰۰ تن از جمله ۳۰۰۰ زن کارمند دارد.
این کمیته افزوده است با توجه به این که افغانستان در بحبوحهی بحران انسانی و فروپاشی اقتصادی قرار دارد، عملیات بشردوستانه در طول سال گذشته برای نجات جان مردم در این کشور ضروری بوده و این عملیات بدون کارگران زن بشردوست ممکن نبود.
به گفتهی این کمیته، تنها در سال گذشته محدودیتهای دسترسی زنان به کار، وضعیت اقتصاد در حال شکست افغانستان را بدتر کرده و زیان اقتصادی یک میلیارد دالری به همراه داشته است.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
این در حالی است که وزارت اقتصاد، روز شنبهی هفتهی جاری، ۳ جدی، با پخش مکتوبی کار زنان در مؤسسههای غیردولتی داخلی و خارجی را متوقف کرد. در این مکتوب آمده که در این اواخر شکایتهای جدی مبنی بر رعایتنکردن حجاب و دیگر قوانین و مقررههای امارت اسلامی از سوی زنان در مؤسسههای غیردولتی، به ملاحظه رسیده است.
وزارت اقتصاد در این مکتوب افزوده است که به منظور رفع مسئولیت خود، به تمام مؤسسههای غیردولتی داخلی و خارجی هدایت میدهد که کار تمام کارمندان زن را تا اطلاع بعدی متوقف کنند. این وزارت هشدار داده است که در صورت تعلل در اجرای این دستور، جواز مؤسسهی متخلف لغو خواهد شد.
تصمیم امارت اسلامی مبنی بر توقف کار زنان در مؤسسههای غیردولتی، واکنشهای گستردهی داخلی و خارجی را به همراه داشته است و تا کنون دستکم چهار نهاد بینالمللی از توقف فعالیت خود در افغانستان خبر داده اند.