مجلس نمایندهگان در واکنش به گفتههای امرالله صالح در پیوند به وجود فساد میان اعضای مجلس، ارائۀ برنامههای شش نامزدوزیر برای دریافت رأی اعتماد از این مجلس را به حالت تعلیق در آورد.
شماری از اعضای مجلس نمایندهگان در نشست عمومی امروز خود، در پیوند به سخنان امرالله صالح، معاون نخست ریاستجمهوری، واکنش نشان دادند و گفتند که اظهارات او در رابطه به اتهام فساد به اعضای این مجلس، توهین به قوۀ قانونگذاری است.
اعضای مجلس نمایندهگان میگویند که معاون نخست ریاستجمهوری خلاف منافع ملی صحبت کرده است و باید به دادگاه معرفی شود. به گفتۀ اعضای مجلس نمایندهگان، سخنان صالح سبب تقابل حکومت و مجلس نمایندهگان میشود و شگاف میان این دو قوه را افزایش میدهد.
میررحمان رحمانی، رئیس مجلس نمایندهگان میگوید، امرالله صالح خلاف قانون، اعضای این مجلس را به فساد متهم کرده است. به گفتۀ او، صالح باید پاسخگو باشد و دلیل قانونی برای اتهامی که وارد کرده، ارائه کند.
نذیراحمد حنفی، یکی از اعضای مجلس هنگام خوانش اعلامیۀ مشترک مجلس در برابر اظهارات امرالله صالح، از ریاست جمهوری خواست تا برای تحکیم نظام آقای صالح را به استعفا از معاونیت نخست وادار کند.
غلامحسین ناصری، یک عضو مجلس نمایندهگان در واکنش به اظهارات صالح مبنی بر وجود فساد گسترده در مجلس هم میگوید، آقای صالح باید مشخص کند که چه کسی فاسد است و اگر مشخص نتواند، باید از اعضای این مجلس پوزش بخواهد.
خالد اسد، دیگر عضو مجلس نمایندهگان نیز میگوید که معاون نخست ریاستجمهوری غیرمسئولانه عمل کرده است. به گفتۀ او، فساد اصلی در حکومت وجود دارد، نه در مجلس نمایندهگان.
امروز، روز پایانی نشست ژنوا-۲۰۲۰ است. این نشست با محوریت چهگونهگی کمکهای جامعۀ جهانی به افغانستان برای دو روز برگزار شده است. امرالله صالح در روز نخست این نشست نمایندهگان مجلس افغانستان را به فساد متهم کرد و این موضعگیری واکنشبرانگیز شد.