مسئولان صحی بامیان میگویند که نخستین مرکز تشخیص بیماران کووید ۱۹ را در این ولایت فعال کردهاند.
داکتر فروغالدین امیری، رئیس شفاخانۀ ولایتی بامیان میگوید که دستگاه تشخیص کووید ۱۹ برای باشندهگان این ولایت مؤثر است؛ زیرا به گفتۀ او، هر زمانی که بیماری کووید۱۹ به پایان برسد، برای تشخیص دیگر بیماریها؛ مانند زردی سیاه و سفید نیز کاربرد دارد.
آقای امیری دستگاه تشخیص بیماران کووید ۱۹ که برای شفاخانۀ بامیان خریداری شده است را نسبت به دیگر دستگاههایی که در کشور فعالاند، پیشرفته عنوان میکند.
به گفتۀ مسئولان صحی بامیان، این ماشین در هر ۲ ساعت ۳۲ نمونۀ بیماران کووید ۱۹ را تشخیص میتواند. مقامهای صحی بامیان میگویند که هماکنون ویروس کرونا در این ولایت زیر کنترول است؛ اما نگرانی از گسترش موج سوم و گونۀ جهیشیافتۀ این ویروس وجود دارد.
سیدحبیب فاضل، معاون ریاست صحت بامیان میگوید که از آغاز گسترش ویروس کرونا تاکنون ۱۹ تن در این ولایت در پی ابتلا به آن جان باختهاند.
مسئولان صحی بامیان میافزایند که یکی از دلیلهای عمدۀ آمار پایین بیماران کووید ۱۹ در این ولایت عدم تشخیص این بیماری بوده است.
در همین حال، مسئولان بنیاد توسعۀ آقاخان در بامیان نیز میگویند که پروژۀ جدیدی را به همکاری مالی حدود ۱۰ میلیون یورو از کمکهای اتحادیۀ اروپا در ۱۰ ولایت کشور آغاز کردهاند.
فضلاحمد فضل، رئیس این بنیاد در بامیان میگوید که از طریق این پروژه بخشهای صحی ۱۰ ولایت کشور بهشمول بامیان برای مبارزه با کووید ۱۹ تقویت و تجهیز میشوند، برنامههای آگاهیدهی مبارزه با کووید۱۹ در این ولایتها بیشتر خواهد شد و به خانوادههایی که نانآورانشان را بهخاطر بیماری کووید۱۹ از دست میدهند، مواد خوراکی کمک میشود.
مسئولان بنیاد توسعۀ آقاخان در بامیان میافزایند که از طریق این آزمایشگاه تشخیص بیماران کووید ۱۹، نمونههای مشکوک بیماران کووید ۱۹ از ولایتهای دایکندی، بخشهای غور، پروان و بامیان آزمایش و تشخیص خواهد شد.
نبود مرکز تشخیص بیماران کووید ۱۹ در بامیان از مشکلاتی عمدهیی بود که باشندهگان این ولایت همواره از آن شکایت داشتند.
پیش از این نمونههای بیماران مشکوک کووید ۱۹ از بامیان به کابل فرستاده میشد که نتایج آن با تأخیر یک هفته و حتی یکماه دوباره به بامیان میرسید.