در اعلامیه‌ی پایانی نشست سه‌جانبه‌ی وزیران خارجه‌ی امارت اسلامی، چین و پاکستان که روز گذشته -دوشنبه، ۱۸ ثور- منتشر شد، آمده ‌است که در این نشست، در مورد شمولیت افغانستان در پروژه‌ی دهلیز اقتصادی چین-پاکستان به نام «سی‌پک»، گفت‌وگو شده است.

در اعلامیه‌ آمده است که در این نشست بر اهمیت ادامه‌ی هم‌کاری‌های اقتصادی با افغانستان و عملی‌سازی پروژه‌های تاپی، کاسا یک‌هزار و خط‌آهن نیز، تأکید شده ‌است.

بلاول‌بوتو زرداری، وزیر امور خارجه‌ی پاکستان و چین گانگ، وزیر امور خارجه‌ی چین، در این نشست، هدف از شمولیت افغانستان به دهلیز اقتصادی چین-پاکستان را ادامه‌ی هم‌کاری‌های اقتصادی با افغانستان عنوان کرده ‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

در اعلامیه‌‌ی وزارت خارجه‌ی امارت اسلامی در مورد این ‌که افغانستان با چه راه‌کارهایی به دهلیز اقتصادی چین-پاکستان خواهد پیوست، جزئیاتی ارائه نشده ‌است. امارت اسلامی با این که از ارائه‌ی جزئیات بیش‌تر در این مورد خودداری می‌کند، اما می‌گوید که برای پیوستن به این پروژه، آمادگی دارد.

بلال کریمی، از معاونان سخن‌گوی امارت اسلامی، به سلام‌وطندار می‌گوید که پیوستن به این پروژه دست‌آورد خوبی برای افغانستان است؛ زیرا از یک ‌سو با واردات کالا، نیازمندی‌های کشور رفع می‌شود و در سوی دیگر، برای کالا‌های داخلی بازاریابی خواهد شد.

دهلیز اقتصادی چین-پاکستان، بخشی از ابتکار چین است که از آن به عنوان «کمربند و جاده» یاد می‌شود و چین، می‌خواهد از این طریق به کشورهای آسیایی وصل شود.

شماری از کارشناسان مسائل اقتصادی، پیوستن افغانستان به این دهلیز اقتصادی را به نفع کشور می‌دانند.

ظاهر بهزاد، تحلیل‌گر مسائل اقتصادی، می‌گوید که زمینه‌ی پیوستن افغانستان به این پروژه، اکنون بیش از هر زمان دیگری فراهم است و با پیوستن افغانستان به دهلیز اقتصادی چین-پاکستان، زمینه برای پیوستن کشور به کمربند اقتصادی اژدهای سرخ نیز، فراهم خواهد شد.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

با این حال، طارق فرهادی، تحلیل‌گر مسائل سیاسی، می‌گوید که شمولیت افغانستان به پروژه‌ی «سی‌پک»، تنها یک شعار سیاسی است؛ زیرا در این اعلامیه، به جزئیات پرداخته نشده است. به گفته‌ی او، چین، سرمایه‌گذاری خود در افغانستان را به ایجاد حکومت همه‌شمول مشروط کرده است؛ به همین دلیل، در اعلامیه‌ی وزارت خارجه نیز به جزئیات اشاره نشده است.

کار عملی پروژه‌‌ی ۶۵میلیارددالری چین-پاکستان به نام «سی‌پک» که شامل پروژه‌های اقتصادی و ترانزیتی می‌شود، در ۲۰۱۵ میلادی شروع شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: