در دومین روز کنفرانس ملی کار، وزارت کار و امور اجتماعی به هدف ایجاد فرصت‌های شغلی به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن با شماری از وزارت‌خانه‌ها توافق‌نامه‌های هم‌کاری امضا کرد. این توافق‌نامه‌ها با وزارت‌خانه‌های احیا و انکشاف دهات، آب و انرژی، امور مهاجران و عودت‌کنندگان، زراعت، آبیاری و مالداری، صنعت و تجارت، تحصیلات عالی و ترانسپورت و هوانوردی ملکی، برای پنج سال به امضا رسید.

عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرای امارت اسلامی، در این کنفرانس می‌گوید که تحریم‌های وضع‌شده بر سیستم بانکی افغانستان سبب مشکلات اقتصادی و افزایش سطح بی‌کاری در افغانستان شده است. او از جامعه‌ی جهانی می‌خواهد که برای بهبود وضعیت اقتصادی شهروندان افغانستان، تحریم‌های وضع‌شده را لغو کند. «امارت اسلامی با توجه به ارزش‌های ملی و اسلامی آماده‌ی تعامل با تمام کشورها است و در این بخش مسئولیت‌‌‌هایش را ادا کرده؛ به جهان صدا می‌کنیم که با درک مشکل‌های مردم افغانستان تحریم‌های بانکی را دور کنند و با امارت اسلامی وارد تعامل مثبت شوند.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

معاون اقتصادی ریاست‌الوزاری امارت اسلامی، می‌افزاید که حکومت سرپرست در سه سال گذشته با روی‌دست‌گرفتن سیاست‌های کارا و عملی‌سازی پروژه‌های زیربنایی، توانسته تأثیرهای منفی بی‌کاری را کاهش و زمینه‌ را برای ایجاد فرصت‌های شغلی فراهم کند.

سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله‌ی حکومت سرپرست نیز، می‌گوید که فقرزدایی و مبارزه با بی‌کاری در افغانستان، نیازمند زمان‌ بیش‌تر و هم‌کاری‌های همه‌جانبه است. به گفته‌ی حقانی: «اگر به تاریخ بنگریم بی‌کاری به زودی حل نمی‌شود و زمان‌بر است؛ ما باید از حوصله و همت استفاده کنیم؛ ما از خیلی لحاظ از خیلی کشورها پیش استیم؛ فرصت‌های کاری با گذشته هر روز در حال ایجادشدن است و با سرمایه‌گذاری روی معادن برای مردم کار پیدا می‌شود.»

در پایان این کنفرانس دوروزه، هشت گروپ کاری شامل اداره‌های دولتی و خصوصی برای مبارزه با بی‌کاری و ایجاد فرصت‌های شغلی، طرح‌های شان را ارائه کردند و قرار است این طرح‌ها با وزارت کار و امور اجتماعی شریک شود.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

لعل‌محمد ولی‌زاده، مسئول یکی از گروپ‌های کاری، می‌گوید که با جلب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و بیرونی و توسعه‌ی فعالیت‌های کوچک اقتصادی، می‌توان زمینه‌ کاریابی را بیش‌تر کرد. «اولویت اول چهارچوب حقوقی و سیاسی؛ دوم تهیه‌ی منابع مالی و انسانی؛ سوم ایجاد و توسعه‌ی انستیتیوت‌های حرفه‌ای با معیارهای بین‌المللی، چهارم جلب سرمایه‌گذاری‌ها و توسعه‌ی فعالیت‌های اقتصادی.»

کنفرانس ملی کار، روز گذشته -سه‌شنبه،۲ اسد- به هدف مبارزه با بی‌کاری و ارائه‌ی راه‌کارها برای ایجاد فرصت‌های شغلی از سوی وزارت کار و امور اجتماعی در کابل گشایش یافت.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: