روزمیری دیکارلو، معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل متحد، در سفری به کابل با مقام‌های بلندپایه‌ی امارت اسلامی، از جمله محمد‌ عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی دیدار کرده‌ است.

ارگ، در خبرنامه‌ای در حساب کاربری اکس خود نوشته که این مقام سازمان ملل متحد، از برخی پیش‌رفت‌ها در افغانستان اظهار خوش‌بینی کرده ‌است.

معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل متحد، با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه‌ی امارت اسلامی نیز، دیدار کرده است.

ضیااحمد تکل، معاون سخن‌گوی وزارت امور خارجه، می‌گوید: «در این دیدار در باره‌ی روابط افغانستان با سازمان ملل متحد، نشست سوم دوحه و همین‌ گونه آجندا و ترکیب این نشست بحث‌های همه‌جانبه صورت گرفت.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

روزمیری دیکارلو، افزون بر مسائل بشری در افغانستان و کمک‌رسانی‌ها، پیرامون نشست آینده‌ی دوحه در باره‌ی افغانستان نیز با مقام‌های امارت اسلامی به ویژه معاون سیاسی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی گفت‌وگو کرده‌ است.

او، با تأکید بر این که دور بعدی نشست دوحه، فرصت خوبی برای بهبود تعامل افغانستان با جهان و رسیدگی به چالش‌های کنونی است، از امارت اسلامی خواسته‌ که در این نشست اشتراک کند.

امارت اسلامی اما یک بار دیگر خواهان درنظرگرفته‌شدن موقف این حکومت برای اشتراک در نشست آینده‌ی دوحه شده ‌است.

آگاهان، با این که نشست‌های قبلی دوحه را ناکام می‌دانند، اما می‌گویند که اشتراک امارت اسلامی در نشست آینده‌ی دوحه مهم است.

این آگاهان، هم‌چنان اشتراک در این‌گونه نشست‌ها و نتیجه‌دهی آن را، نیازمند رسیدگی به یک سلسله خواست‌ها از جمله پذیرش حق آموزش دختران و ایجاد حکومت فراگیر از سوی امارت اسلامی می‌دانند.

عبدالجبار اکبری، آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید:«نشستی که قرار است در دوحه برگزار شود، هیئتی از افغانستان اشتراک کند و به یک توافق سیاسی منجر شود، این می‌تواند به امارت اسلامی یک نقطه‌ی عطف باشد.»

عبدالقدیر قانت، دیگر آگاه سیاسی نیز، می‌گوید: «دنیا و به خصوص کشورهای غربی خواسته‌هایی از حکومت کنونی دارند و این خواسته‌ها هم مشخص است از جمله تشکیل دولت فراگیر، مشارکت سیاسی زنان و حق تعلیم و تحصیل زنان که در نشست آینده‌ی دوحه این خواسته‌ها با حکومت کنونی مطرح خواهد شد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

هم‌زمان با این، برخی دیگر از آگاهان به این باور اند که جهان و سازمان ملل متحد اکنون برای رسیدگی به مشکل سیاسی افغانستان جدی نیستند.

نورالرحمان ثاقب، آگاه روابط بین‌الملل، می‌گوید که روی‌کرد سازمان ملل در خصوص افغانستان بیش‌تر به کمک‌های انسان‌دوستانه متمرکز است. «فکر می‌کنم در شرایط کنونی سفر معاون دبیرکل سازمان ملل بیش‌تر متمرکز به مسائل بشری در افغانستان است تا این که به مسائل سیاسی باشد، چون شما شاهد هستید که وضعیت بشری به دلیل رویدادهای طبیعی وخیم‌تر شده‌ است.»

امارت اسلامی به دلیل پذیرفته‌نشدن خواستش برای دعوت به عنوان تنها نماینده‌ی افغانستان و شریک‌سازی پیش‌ازپیش آجندای نشست قبلی دوحه، در این نشست اشتراک نکرده بود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: