ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت سرپرست، از احتمال بارش شدید باران با سیلابهای آنی، در هفت ولایت برای فردا و پسفردا (شنبه، ۲۰ اسد) هشدار داده است.
محمدنسیم مرادی، رییس هواشناسی این وزارت، میگوید که احتمال بارش شدید باران در کنر، خوست، پکتیا، پکتیکا، لغمان، ننگرهار و نورستان، پیشبینی شده است. «احتمال بارانهای شدید همراه با رعدوبرق، بادهای شدید همراه با گردوخاک و سیلابهای آنی در نورستان، کنر، لغمان، ننگرهار، پکتیا، پکتیکا، خوست، وجود دارد که مقدار بارندگی در نقاط مختلف میان ۱۵ تا ۳۰ ملیمتر پیشبینی شده است.»
مرادی، میافزاید که احتمال بادهای شدید در بخشهای شرقی، شمالغربی، جنوبشرقی و مرکزی نیز، وجود دارد.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در سوی دیگر، آسیبدیدگان سیلابهای پسین در شماری از ولایتها از دسترسینداشتن به سرپناه، آب آشامیدنی و مواد خوراکی، شکایت دارند.
نصیبالله، باشندهی ننگرهار، میگوید که در سیلابهای هفتههای پسین داشتههایش را از دست داده و اکنون به کمک نیاز دارد. او میافزاید: «خانههای ما ویران شده است. از مؤسسهها و حکومت خواهش میکنیم که خانههای ما را بازسای کند؛ چون توان ما غریبها نمیرسد.»
نبیالله، دیگر باشندهی ننگرهار نیز، میگوید: «در بخش مواد خوراکی به ما کمک شده است؛ اما در بخش بازسازی خانهها تا اکنون با ما هیچ همکاری نشده است.»
خواجهعلی، باشندهی غور، میگوید که در سیلابهای پسین زمینهای کشاورزی شان ویران شده و اکنون آنان با کمبود مواد خوراکی و آب آشامیدنی روبهرو اند. «اینجا بسیار سرد است. خیلی از مردم کودک دارند. کسانی استند که تازه تولد شده اند؛ مردم مشکلات زیاد دارند. یکی از مشکلات مهم ما نبود جای است.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
با این همه، مسئولان در وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، میگویند که در همکاری سازمانها و مؤسسهها به سیلابزدگان در ولایتهای مختلف خیمه، مواد خوراکی و پول نقد، کمک کرده اند.
محمدعبدالله جان سایق، سخنگوی این وزارت، میگوید که در صورت سرازیرشدن سیلاب در ولایتها، وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث آمادگی کامل دارد. «ما آمادگی کامل داریم که در صورت وقوع رویداد در ولایتهای مختلف به آنان رسیدگی کنیم؛ در تمام ولایتها با همکاری مؤسسهها و سازمانها به آنان مواد خوراکی آماده و از آسیبرسیدن به آنان جلوگیری کنیم.»
احتمال از سرازیرشدن سیلاب در ولایتها در حالی پیشبینی میشود که دفتر همآهنگکنندهی کمکهای انساندوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا) در افغانستان، در آغاز هفته اعلام کرد که بارندگیهای شدید و سیلابهای اخیر در افغانستان بیش از ۸۳ هزار تن را متأثر کرده است.