ریاست هواشناسی افغانستان، امروز (شنبه، ۸ دلو) با پخش اطلاعیه‌ای از احتمال بارندگی و برف‌باری شدید در ۱۹ ولایت کشور به شمول سالنگ‌ها هشدار داده است.

در اطلاعیه آمده است که امروز و فردا احتمال بارندگی و برف‌باری شدید در کابل، بدخشان، نورستان، کنر، ننگرهار، لغمان، کاپیسا، پنجشیر، پروان، غزنی، پکتیکا، بامیان، دایکندی، لوگر، پکتیا، زابل، خوست، غور و میدان‌وردک به شمول سالنگ‌ها، وجود دارد.

ریاست هواشناسی افغانستان، مقدار بارندگی را در نقاط مختلف میان ۱۰ تا ۲۰ ملی‌متر و میزان برف‌باری را میان ۱۵ تا ۴۰ سانتی‌متر پیش‌بینی کرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

در همین حال، شماری از شهروندان بسته‌شدن راه‌های ارتباطی و دست‌رسی‌نداشتن به امکان‌های گرمایشی در خانه‌های‌ شان را، از مشکلاتی عنوان می‌کنند که به دنبال سرما و برف‌باری‌های شدید به آن دچار می‌شوند.

احمدزبیر، باشنده‌‌ی کابل، به سلام‌وطندار می‌گوید: «زمستان سراسر برای ما مشکل بوده، قبلاً اگر سه وقت بخاری را روشن می‌کردیم، حالا با مشکل آن را یک وقت روشن می‌کنیم. رسیدگی به این مشکلات دشوار است، قیمت سوخت زیاد شده، قبلاً یک خروار زغال‌سنگ ۴۰۰۰ بود، حالا ۹۰۰۰ شده است.»

ولی‌احمد، دیگر باشنده‌ی کابل، نیز می‌‌گوید: «نانی برای خوردن نداریم، سوخت از کجا کنیم؟ مجبوریم کفش‌های کهنه و بتری و سایر چیزها را جمع کنیم. به خداوند قسم است که در این ماه ۱۰ افغانی هم جمع نکرده‌ام.»

همین گونه، سمیع‌الله، باشنده‌ی غزنی، می‌گوید: «مردم غزنی در داخل شهر مشکل ندارند؛ اما اگر برف بیش‌تر ببارد، مردم روستاها و ولسوالی‌ها با مشکل روبه‌رو می‌شوند. راه‌ها بند می‌شوند و مردم عادی امکانات هم ندارند. حکومت کنونی باید تدابیر خود را داشته باشد و راه‌های ارتباطی را باز کند.»

با این حال، شفیع‌الله رحیمی، سخن‌گوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، می‌گوید که برای مقابله با پیامدهای سرما و برف‌باری در همه ولایت‌ها آمادگی دارند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

آقای رحیمی می‌افزاید: «به ریاست‌های ضد حوادث در تمام ولایت‌ها از سوی مقام وزیر هدایت داده شده که همیشه در همه ساحه‌ها آماده باشند و تلاش کنند هر جایی که مشکلی باشد، آن را تثبیت و به مردم کمک کنند. ما در ۳۴ ولایت مرکزهای کمک‌رسانی و مواد داریم و با مؤسسه‌ها هم هم‌کاریم تا به آنان کمک جذب کنیم؛ مانند خوراکی، لباس، خیمه، کمپل و هر چیزی که ضرورت داشته باشند، آمادگی داریم.»

سخن‌گوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، می‌گوید برای بازکردن راه‌هایی که در اثر برف‌باری‌ها بسته می‌شوند، نیز هم‌آهنگی‌های لازم با تیم‌های هم‌کار ساحه‌ای را روی دست دارند.

این در حالی است که کارولین گلک، سخن‌گوی دفتر کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در افغانستان، زمستان امسال افغانستان را یکی از بدترین زمستان‌ها برای مردم این کشور عنوان کرده است. از سویی هم، در روزهای پسین نزدیک به ۱۷۰ تن در اثر سرما در ولایت‌های مختلف جان باخته اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: