کمیتهی حفاظت از روزنامهنگاران (CPJ)، با ابراز نگرانی از تصمیم امارت اسلامی مبنی به محدودکردن یا بستن شبکهی اجتماعی فیسبوک، از امارت اسلامی خواسته است که مانع گردش اطلاعات در افغانستان نشود.
بیه لیهیی، همآهنگکنندهی برنامهی آسیایی کمیتهی حفاظت از روزنامهنگاران، گفته که استفاده از شبکهی اجتماعی فیسبوک در افغانستان، تا اندازهای از کمرنگشدن صنعت رسانهای پس از بازگشت دوبارهی امارت اسلامی جلوگیری کرده است.
او افزوده است: «استفاده از شبکهی اجتماعی فیسبوک در افغانستان تا اندازهای از کمرنگشدن صنعت رسانهای پس از بازگشت دوبارهی امارت اسلامی جلوگیری کرده است.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
در همین حال، شماری از خبرنگاران، میگویند که طرح بستن شبکهی اجتماعی فیسبوک به معنای سانسور است. آنان، میافزایند که حکومت سرپرست با آوردن اصلاحات در فیسبوک، راههای بدیل را جستوجو کند.
اسلامالدین احمدی، خبرنگار رادیو «کلید»، میگوید: «اگر فیسبوک بسته میشود، به معنای سانسور است و اگر کدام مشکل داشته باشد، باید مشکل آن حل شود.»
علیاکبر احمدی، خبرنگار تلویزیون «راه فردا»، نیز میگوید: «وقتی فیسبوک مسدود میشود، روی کار ما تأثیر دارد و اگر بسته شود، ۵۰ درصد کار ما با مشکل روبهرو میشود. خواست ما این است که راههای بدیل را در نظر بگیرند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
با این حال، مسئولان در وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، در واکنش به خواست کمیتهی حفاظت از روزنامهنگاران مبنی بر محدود یا بستهشدن شبکهی اجتماعی فیسبوک میگوید در طرحی که از سوی این وزارت ترتیب شده، گفته نشده است که شبکهی اجتماعی فیسبوک کامل در کشور بسته شود.
عنایتالله الکوزی، سخنگوی وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، میگوید که این طرح تصمیم نهایی نیست و کابینه در بارهی آن تصمیم میگیرد. «به خواست مردم توجه میشود. در این طرح گفته نشده است که شبکهی اجتماعی فیسبوک کامل در کشور بسته میشود؛ در این طرح گفته شده که کدام موارد محدود شود و کدام موارد دیگر محدود نشود.»
پیش از این نیز، استفاده از بازی «پابجی» و اپلیکیشن «تیکتاک» در افغانستان ممنوع شده است. این در حالی است که چند روز پیش، نجیبالله حقانی، سرپرست وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، گفته بود که این وزارت طرحی را برای محدودکردن یا بستن کامل دسترسی شهروندان به فیسبوک در افغانستان نهایی کرده است.