شماری از تاجران و شهروندان، میگویند که به دلیل بستهشدن گذرگاه مرزی تورخم توسط پاکستان، با زیانهای مالی بسیار و دیگر مشکلات روبهرو شده اند. این گذرگاه، چهار روز میشود که به روی رفتوآمد مسافران و حمل کالاهای تجارتی، بسته است.
به گفتهی آنها، نه تنها بیماران از ورود به پاکستان باز مانده؛ بل اموال تجاری بسیاری از تاجران، در این سوی مرز گیر مانده و آنها زیانهای زیادی را متحمل شده اند.
سالارزی، یکی از شهروندان افغانستان که برای درمان بیمارش عازم پاکستان بود، میگوید: «من مریض به همراه دارم، میخواستم به پاکستان بروم؛ اما راه بسته است و این چهارمین روز است که این جا ماندهام. اگر راه باز نشود، بسیاری از مردم از جمله من با مشکلات زیاد مواجه میشوند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
محمدآصف، یکی از رانندگان مسیر گذرگاه تورخم، نیز میگوید که به دلیل بستهشدن راه، بار موترش که انگور است، در حال ازبینرفتن است و این مسئله او را به شدت زیانمند خواهد کرد.
او میافزاید: «ما زیان زیادی دیدهایم. امروز چهارمین روز است، اموال ما در حال ازبینرفتن است. اگر راه باز نشود، زیان زیادی خواهیم دید.»
در همین حال، مقامهای محلی ننگرهار، نیز میگویند که به دلیل بستهشدن گذرگاه تورخم، تاجران و شهروندان با مشکلات بسیاری روبهرو شده اند؛ اما افزون بر کمیساری تورخم، گفتوگوها در سطح مقامهای مرکزی امارت اسلامی و پاکستان نیز برای حل این مشکل ادامه دارد.
قریشی بدلون، آمر اطلاعات ریاست اطلاعاتوفرهنگ ننگرهار، میگوید که دهها موتر پر از میوه و سبزی به شهر جلالآباد، مرکز این ولایت بازگردانده و بارهای آنها لیلام شده است.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
او میافزاید: «مذاکرات برای حل این مشکل در سطح منطقهای و مرکزی ادامه دارد. برخی از میوههایی که در تورخم گیر مانده و در حال ازبینرفتن بود، در ننگرهار لیلام شد. امیدواریم که این مشکل به زودی حل شود و وضعیت به حالت عادی بازگردد.»
از سوی دیگر، سرداراحمد شکیب، سرپرست سفارت افغانستان در اسلامآباد، میگوید که در بارهی بستهشدن گذرگاه مرزی تورخم، با مقامهای پاکستانی گفتوگو کرده است.
سفارت افغانستان در اسلامآباد، گفته که آقای شکیب در دیدار با آصف درانی، نمایندهی ویژهی پاکستان برای افغانستان، بستهشدن گذرگاه تورخم را به زیان هر دو کشور خوانده است.