اکادمی علوم افغانستان، امروز (یکشنبه، ۲۴ جدی) سمینار علمی-تحقیقی یکروزه را در بارهی نقش پروسس محصولات زراعتی در رشد اقتصادی کشور برگزار کرد.
مسئولان در اکادمی علوم افغانستان، میگویند که هماکنون پروسس معیاری در کشور وجود ندارد و این سمینار برای شناسایی چالشهای پروسس محصولات زراعتی و یافتن راه حل برای آن، برگزار شده است.
محمدطاهر رسولی، معاون سرمحقق اکادمی علوم افغانستان، میگوید که برای رسیدگی به چالشهای پروسس محصولات زراعتی، اکادمی علوم ۲۱ مقالهی علمی و تحقیقی را آماده کرده است که به نهادهای مربوط فرستاده خواهد شد.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
ویسالدین جواد، دیگر پژوهشگر اکادمی علوم، ایجاد سردخانه و تعادل در عرضه و تقاضا را از جمله راهحلهای مناسب برای پروسس محصولات زراعتی ذکر میکند.
او میافزاید: «این سمینار به این مناسبت برگزار شده است که چه گونه بتوانیم محصولات زراعتی را پروسس و در وقت ضرورت از آن استفاده کنیم.»
در همین حال، وزارت صنعت و تجارت، در پیامی که به مناسبت این سمینار فرستاده است، میگوید که قرار است برای پروسس محصولاتی زراعتی در کشور شش زون ایجاد شود.
محمدمیا مرهون، پژوهشگر اکادمی علوم که پیام وزارت صنعت و تجارت را در این سمینار خوانده است، میگوید: «این وزارت برای پروسس محصولات زراعتی شش زون را ایجاد میکند که این برای اشتغالزایی و فروش محصولات کشاورزان زمینهی خوبی را فراهم میکند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
از سوی دیگر، مسئولان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، تحقیق، ترویج، مکانیزه، پرورش، جمعآوری و پروسس و بازاریابی برای محصولات زراعتی را از اولویتهای کاری این وزارت میخوانند.
نصرالله طلحه، رییس تحقیقات و انکشاف زراعت این وزارت، میگوید: «تحقیق، ترویج، مکانیزه، پرورش، جمعآوری و پروسس از اولویتهای وزارت زراعت است که اقدامهای لازم برای عملیشدن آنها گرفته خواهد شد.»
بر اساس آمار وزارت زراعت، هماکنون بیش از ۱۹ مرکز پروسس و بستهبندی محصولات زراعتی در هفت زون کشور فعالیت میکنند که شامل ولایتهای کابل، هرات، ننگرهار، کندهار، کندز و پکتیا میشود.