همزمان با آغاز هفتادونهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، وزارت امور خارجه‌ی امارت اسلامی می‌گوید که در این گونه نشست‌ها باید با توجه به واقعیت‌ها و پیش‌رفت‌های موجود در افغانستان، دیدگاه‌های مثبت ارائه و در باره‌ی این کشور تصمیم‌های مثبت گرفته شود.

ضیااحمد تکل، معاون سخن‌گوی وزارت امور خارجه، به سلام‌وطندار می‌گوید: «خواست ما این است که در این نشست با توجه به وضعیت حقیقی و فعلی افغانستان تصمیم‌های مثبت گرفته و نظریات مثبت ارائه شود. در بخش‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی پیش‌رفت‌هایی که در افغانستان آمده، باید در نظر گرفته شود. با توجه به این حقیقت‌ها، تصمیم‌های مثبت گرفته و گام‌های مثبتی برداشته شود.»

از سویی ‌هم، معاون سخن‌گوی وزارت امور خارجه، با انتقاد از سپرده‌نشدن کرسی افغانستان به نماینده‌ی امارت اسلامی در سازمان ملل متحد، این کار را «جفا» در حق مردم افغانستان می‌خواند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

هفتادونهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ساعت شش شام امروز (دوشنبه، ۲ میزان) به وقت افغانستان در شهر نیویورک امریکا آغاز می‌شود. وضعیت افغانستان و چند کشور دیگر به شمول فلسطین، محور بحث این نشست خواهد بود.

با این حال، آگاهان مسائل سیاسی، به این باور اند که با توجه به شامل‌بودن مسئله‌ی افغانستان در این نشست؛ اما دعوت‌نشدن نماینده‌ای از امارت اسلامی، نشان‌دهنده‌ی ناکامی تلاش‌های جهانی در باره‌ی افغانستان است.

جنت فهیم چکری، آگاه مسائل سیاسی، در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «دعوت‌نشدن افغانستان در این نشست سبب می‌شود که افغانستان به سازمان ملل متحد پاسخ‌گو نباشد؛ تأثیرات این نشست خیلی کم‌رنگ خواهد شد. اگر نماینده حضور داشته باشد، از یک سو پاسخ‌گو می‌توانند باشند و ممکن در این نشست در این باره بحث شود. همین گونه، این به مرور زمان می‌تواند مسائل را حل کند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

محمود اضطرابی، دیگر آگاه مسائل سیاسی، نیز می‌گوید که اگر جهان و سازمان ملل متحد تعهد واقعی برای حل مشکلات موجود در افغانستان دارند، باید با بازگشایی راه‌های گفت‌وگو، راه‌کارهای مدون در این باره داشته باشند.

او می‌افزاید: «این نشست، یک نشست خیلی مهم و حیاتی است؛ به شرطی که بر اساس یک میکانیزم از قبل ساخته‌شده این‌ها حرف بزنند. راه‌کار این است که تعهد به حل مشکل مردم افغانستان، تعهد برای بازگشایی یک کانال مثمر داشته باشند. خواست‌های دو طرف اگر تحمیلی باشند، این درهای ارتباطات را مسدود می‌کند.

گفتنی است که سهیل شاهین، رییس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر، روز یک‌شنبه‌ی هفته‌ی روان با پخش پستی در حساب کاربری اکس خود، با انتقاد از دعوت‌نشدن نماینده‌ی افغانستان در هفتادونهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، گفت که این عمل‌کرد، فاصله‌ی جهان با امارت اسلامی را بیش‌تر می‌کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: