هلمند، از جمله ولایتهاییست که پس از رویکارآمدن امارت اسلامی مشکلات اقتصادی، فقر و بیکاری در آن افزایش یافته است که در نتیجۀ آن، شماری از افراد به بیماریهای روانی مبتلا شده و برخی از آنان حتی اقدام به خودکشی کردهاند.
سیداحمد سعید، رئیس صحت عامۀ هلمند، هرچند آمار دقیقی از خودکشیهای ناشی از بیماریهای روانی ارائه نمیکند، اما میگوید که در هر دو یا سه ماه ۱۵ تا ۱۶ رویداد خودکشی در مرکز و ولسوالیهای این ولایت رخ میدهد.
او میافزاید با وجود اینکه مؤسسههای مختلف در بخشهای صحی در هلمند فعالیت میکنند، اما در این ولایت تنها یک متخصص عقلی و عصبی وجود دارد که بسنده نیست.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
به گفتۀ آقای سعید، وزارت صحت عامه در نظر دارد که در آیندۀ نزدیک با همکاری سازمان صحی جهان به شماری از متخصصان صحی زمینۀ آموزش را در خارج از کشور فراهم کند و چند تن از ولایت هلمند نیز در این برنامه معرفی شدهاند.
رئیس صحت عامۀ هلمند تصریح میکند طرح دیگری برای آموزش پزشکان بخش صحت روانی از سوی متخصصان خارجی در داخل کشور با کمک سازمان صحی جهان نیز پیشنهاد شده است.
در همین حال، نوراحمد ولیزاده، تنها متخصص بخش عقلی و عصبی در هلمند، میگوید روزانه حدود ۴۰ تا ۵۰ تن که به بیماریهای روانی و افسردهگی مبتلا اند، به او مراجعه میکنند.
ولیزاده میافزاید بیمارانی که با مشکل روبهرو اند و نمیتوانند راه حل پیدا کنند، اقدام به خودکشی میکنند. به گفتۀ او، بسترهای ویژه و دیگر امکانات برای بیماران روانی در این ولایت وجود ندارد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
این متخصص تأکید میکند هلمند تنها ولایتیست که شمار افراد مبتلا به بیماریهای روانی و افسردهگی در آن بالاست و عوامل آن نیز مشکلات اقتصادی، فقر، بیکاری و نبود آگاهی عامه بهشمار میرود.
این در حالیست که هلمند در این اواخر گواه چهار رویداد خودکشی بوده است. برخیها دلیل این خودکشیها را بیماریهای روانی میدانند و برخی دیگر آن را ناشی از فقر و بیکاری عنوان میکنند.