هم‌زمان با متوقف‌ماندن ۳۰۰۰ کانتینر کالای بازرگانی بازرگانان افغان در بندر کراچی از سوی پاکستان، مسئولان در اتاق مشترک تجارت و صنایع افغانستان و پاکستان، به سلام‌وطندار می‌گویند که توقف این شمار کانتینر‌، روزانه ۴۰۰ هزار دالر به بازرگانان افغان زیان وارد می‌کند.

نقیب‌الله صافی، رییس اجرایی اتاق مشترک تجارت و صنایع افغانستان و پاکستان، می‌گوید: «اتاق تجارت پاکستان گفته بود که برای رهایی این کانتینرها مکتوب تازه صادر می‌کنیم؛ ولی هنوز این کار انجام نشده است. تاوانی که به ما روزانه می‌رسد، جریمه‌ی کمریج و دیتنشیل است. به همین خاطر ما روزانه از ۳۰۰۰ کانتینر، ۴۰۰ هزار دالر جریمه می‌پردازیم.»

در سوی دیگر، شماری از بازرگانان افغان که کالاهای بازرگانی شان در بندر کراچی متوقف مانده است، می‌گویند که توقف کالاهای شان در بندر کراچی، زیان‌های هنگفت مالی به آنان وارد کرده است. زلمی، بازرگان افغان که ۳۰ کانتینر کالای بازرگانی‌اش بیش از یک ماه می‌شود در بندر کراچی متوقف است، می‌گوید که در این مدت تمام سرمایه‌اش را از دست داده است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

این بازرگان افغان، می‌افزاید: «روزانه کم‌ازکم ۱۳۰۰ دالر جریمه می‌دهم، این مقدار را شما حساب کنید که در یک ماه چه قدر می‌شود. یک تاجر با این کار تمام سرمایه‌ی خود را از دست می‌دهد. تجارت با پاکستان بسیار بی‌اعتبار شده است. دیگر هیچ تاجری علاقه ندارد که در پاکستان تجارت کند.»

همین گونه، عبدالباقر، دیگر بازرگان افغان، می‌گوید: «وعده داده بودند که کانتینرهای شما را آزاد می‌کنیم؛ ولی هنوز نتیجه‌ی آن را ما ندیده‌ایم. هرچه زودتر باید این مشکل حل شود؛ چون با گذشت هر روز سبب ورشکستگی ما می‌شود.»

با این حال، مسئولان در وزارت صنعت‌وتجارت، می‌گویند که پاکستان برای آزاد‌سازی کانتینرهای کالاهای بازرگانی بازرگانان افغان، روی یک مکانیزم مشخص کار می‌کند که بر اساس آن کانتینرها به شکل تدریجی اجازه‌ی ورود به افغانستان را خواهد یافت.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخن‌گوی این وزارت، به سلام‌وطندار می‌گوید: «اگر تمام کانتینرها را یک جا اجازه دهند، هرج‌ومرج و مشکلات ایجاد می‌شود. به همین خاطر آن‌ها روی یک مکانیزم مشخص کار دارند تا روزانه ۳۰۰ یا ۴۰۰ کانتینر وارد شود؛ به همین دلیل هنوز حرکت نکردند. شاید در روزهای نزدیک این روند آغاز شود.»

این در حالی است که نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت‌وتجارت، در سفر به پاکستان با مقام‌های این کشور برای آزادسازی کالاهای بازرگانی بازرگانان افغان از بندر کراچی، به توافق رسیده بود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: