شماری از باشندگان پایتخت، با شکایت از افزایش بانکنوت‌های فرسوده در بازارها، می‌گویند که این وضعیت دادوستد روزانه را برای آنان دشوار کرده است.

احمد، باشنده‌ی کابل که پول فرسوده در دست دارد و می‌خواهد با آن جنس مورد نیازش را بخرد، می‌گوید که هیچ فروشنده‌ای حاضر نیست پول فرسوده را بگیرد. «در موتر ۲۰ افغانی که می‌‌دهیم، پول بسیار فرسوده است، راننده به پول نگاه می‌کند و می‌گوید که این را چه کنم. حتا وقتی ۵۰۰ افغانی نو بدهیم، در عوض همان پول‌های کهنه را می‌دهند.»

اسدالله، دیگر باشنده‌ی کابل، می‌گوید: «از بانک مرکزی می‌خواهیم که پول‌های فرسوده را پس بگیرند و پول‌های جدید در بازار عرضه کند. پول نو تقریباً وجود ندارد و اگر پنج درصد هم باشد، مردم آن را ذخیره کرده ‌اند.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

این باشندگان کابل، از بانک مرکزی افغانستان می‌خواهند که بانکنوت‌های فرسوده را از بازارها گردآوری و به جای آن بانکنوت‌های جدید را عرضه کند.

در سوی دیگر، مسئولان در بانک مرکزی افغانستان، می‌گویند که روند گردآوری بانکنوت‌های فرسوده از بازارها زمان‌گیر است.

حسیب‌الله نوری، سخن‌گوی بانک مرکزی افغانستان، می‌گوید که این بانک تلاش دارد برای پیش‌گیری از فرسوده‌شدن زودهنگام بانکنوت‌ها سیستم پرداخت بانکی را عملی کند. او می‌افزاید: «بانک مرکزی برای ترویج پرداخت‌های الکترونیکی کار می‌کند و اکنون طرح کارت ملی را آماده کرده است که مردم می‌توانند با استفاده از آن در تمام بانک‌ها و فروش‌گاه‌های بزرگ از دست‌گاه‌های ATM استفاده کرده و برای پرداخت هزینه‌های مختلف مانند پول برق و دیگر موارد مالی خود بهره ببرند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

شماری از آگاهان مسائل اقتصادی، استفاده از پول نقد در بازارها، رایج‌نبودن سیستم‌ پرداخت‌های برقی و نگه‌داری نادرست پول در خانه‌ها را از عامل‌های اصلی فرسوده‌شدن زودهنگام بانکنوت‌ها می‌دانند.

محمدرفیق صادق‌یار، آگاه مسائل اقتصادی، از بانک مرکزی می‌خواهد که برای نگه‌داری بهتر پول، برنامه‌های آگاهی‌دهی را برگزار کند. «فردی که پول را استفاده می‌کند، بیک جیبی ندارد؛ باید به مردم آموزش داده شود و پس از آن باید یک سلسله قوانین از طریق کابل بانک و وزارت مالیه وضع شود تا مردم در حفظ و نگه‌داری پول خود سهیم باشند.»

بر اساس آمار ارائه‌شده از سوی بانک مرکزی افغانستان، این بانک سال گذشته‌ی خورشیدی هفت میلیارد افغانی بانکنوت فرسوده را از بازارها گردآوری کرده و از بین برده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: