سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله، به تازگی در دانش‌گاه شیخ زاید در خوست، با خطاب به دانش‌جویان، گفته که گماشتن افراد غیرمسلکی در بست‌های مسلکی، بسیار درد‌آور است.

آقای حقانی از دانش‌جویان خواسته است که پس از فراغت، تلاش کنند تا در اداره‌های دولتی راه پیدا کنند.

سراج‌الدین حقانی، افزوده است: «گماشتن افراد غیرمسلکی در بست‌های مسلکی بسیار دردآور است و شما تلاش کنید که پس از فراغت، در اداره‌های دولتی راه پیدا کنید.»

در همین حال، مختاراحمد احمدی، باشنده‌ی کابل که کارشناسی ارشد/ماستری در بخش روابط بین‌الملل دارد، می‌گوید که بارها به نهادهای مختلف امارت اسلامی مراجعه کرده و خواهان گماشته‌شدن در بخش‌های مرتبط با تخصصش شده؛ اما هنوز نتوانسته است به هیچ یک از این نهادها راه پیدا کند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

او می‌افزاید: «من به سختی توانستم درس بخوانم و سند لیسانس و ماستری خود را بگیرم؛ اما هنوز نتوانسته‌ام در اداره‌های حکومتی گماشته شوم.»

خلیل تیموری، یک تن از دانش‌آموخته‌ها در کابل، می‌گوید که امروزه، بیش‌تر اشخاصی که سند دکترا و کارشناسی ارشد دارند، با بی‌کاری دست‌وگریبان اند.

او، می‌افزاید با این که بارها خواسته به نهاد‌‎های دولتی راه یابد؛ اما موفق نشده است.

با این حال، شماری از استادان دانش‌گاه‌ها، می‌گویند که گماشته‌نشدن اشخاص متخصص در اداره‌های دولتی، از یک سو، می‌تواند به ناکارایی این اداره‌ها بینجامد و در سوی دیگر، دانش‌جویان را از تلاش بیش‌تر برای ارتقای سطح دانش شان، ناامید کند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

رحیم‌حسین حسینی، استاد در یکی از دانش‌گاه‌های خصوصی در کابل، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار، از امارت اسلامی می‌خواهد که اشخاص متخصص را در بخش‌های مسلکی بگمارد.

او، می‌گوید: «گماشته‌نشدن اشخاص متخصص در اداره‌های دولتی می‌تواند نهادهای دولتی را فلج کند و نیز دانش‌جویان را از تلاش‌های بیش‌تر شان ناامید می‌کند. ما از امارت اسلامی می‌خواهیم که اشخاص متخصص را در بخش‌های مسلکی بگمارد.»

از سویی هم، منبعی از اداره‌ی امور، به سلام‌وطندار می‌گوید که امارت اسلامی تلاش دارد اشخاص متخصص در بخش‌های مسلکی گماشته شوند. «امارت اسلامی تلاش می‌کند که اشخاص مسلکی و متخصص در بخش‌های مسلکی گماشته شوند. ما از جوانان می‌خواهیم کوشش کنند در بخش‌های سکتور خصوصی نیز به خود کار پیدا کنند.»

گفتنی است که به دنبال بازگشت امارت اسلامی به قدرت در بیش‌تر از یک سال گذشته، شمار زیادی از شهروندان در اداره‌‌های مختلف دولتی و غیردولتی کار شان را از دست داده اند؛ چالشی که روند رشد اجتماعی را متوقف و ارائه‌ی مناسب خدمات عمومی را کُند و با مشکل روبه‌رو کرده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: