شورای امنیت سازمان ملل متحد، عصر روز گذشته (چهارشنبه، ۱۰ اسد) در باره‌ی ترور اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس، به درخواست ایران نشست اضطراری برگزار کرد. اعضای این شورا، از احتمال قوی سوق خاورمیانه به سوی یک جنگ هشدار داده اند.

نمایندگان کشورهای منتقد اسرائیل چون الجزایر، لبنان و چین، در این نشست تحرکات اسرائیل را به زیان صلح منطقه خواندند؛ اما کشورهای امریکا و فرانسه ادعا کردند که ایران با استفاده از گروه‌های خود در منطقه به دنبال کشاندن خاورمیانه به سوی جنگ است.

در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد بر لزوم رعایت اصول و قوانین بین‌المللی و تن‌دادن طرف‌های درگیر به تلاش‌های دیپلماتیک برای حل منازعات تأکید شد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این حال، آگاهان، نیز وضعیت در خاورمیانه را شکننده می‌دانند و تأکید می‌کنند که با تحولات پسین امکان دارد وضعیت در این منطقه پیچیده‌تر شود.

آن‌ها، می‌گویند که با ادامه‌ی درگیری‌ها در برخی مناطق خاورمیانه و ترور اسماعیل هنیه در تهران، گمانه‌زنی‌ها مبنی بر وقوع یک جنگ «تمام‌عیار» در منطقه بیش‌تر شده‌ است.

سیدروح‌الله هاشمی، آگاه روابط بین‌الملل، در این باره می‌گوید: «رویدادهای جاری زمینه‌های مذاکرات برای پایان جنگ غزه را هم از بین خواهد برد و به یک جنگ تمام‌عیار در خاورمیانه سبب می‌شود و پای امریکا هم در این جنگ اسرائیل و ایران کشانده خواهد شد و این بحران در خاورمیانه را جدی‌تر می‌سازد.»

هم‌زمان با این، «نیویورک تایمز» به نقل از سه منبع از حکومت ایران گزارش داده که آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر مذهبی این کشور، روز گذشته در نشست شورای امنیت ملی ایران به سپاه پاسداران و ارتش این کشور، دستور داده است که حمله‌ی مستقیم بر اسرائیل را سازمان‌دهی کنند.

آگاهان هم حمله‌ی تلافی‌جویانه‌ی ایران را دور از تصور نمی‌دانند؛ اما به این که این حمله سبب یک رویارویی جدی نظامی میان اسرائیل و ایران شود، تردید دارند.

ولی فروزان، دیگر آگاه روابط بین‌الملل، نیز در این باره می‌گوید: «ایران ممکن است یک حمله در برابر اسرائیل انجام دهد و این که این منجر به یک جنگ تمام‌عیار می‌شود، مربوط به این است که پس از این حمله‌، اسرائیل و امریکا چه می‌کنند یا هم گروه‌های دیگر مثل حزب‌الله، حوثی‌ها و حشدلشعبی چه می‌کنند، به عمل‌کرد این‌ها مربوط است.»

آگاهان مسائل نظامی، نیز باور دارند که وضعیت امنیتی در خاورمیانه به گونه‌ی روزافزون نگران‌کننده‌تر می‌شود و ممکن است پس از تحولات اخیر، این منطقه گواه بحران‌های امنیتی جدی‌تری شود.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

صادق شینواری، آگاه مسائل نظامی، در این باره می‌گوید: «با این دستور غیرمنتظره‌ی رهبر مذهبی ایران ممکن است خاورمیانه به یک فاز جدید تنش‌ها داخل شود.»

سرور نیازی، دیگر آگاه مسائل نظامی، نیز در این باره می‌گوید: «فکر می‌کنم تعدادی از کشورهایی هستند که هنوز هم در مناقشاتی که در خاورمیانه به وجود آمده ‌است، می‌خواهند که این جنگ شعله‌ور شود و دوام پیدا بکند.»

این در حالی است که اسرائیل و ایران از مدت‌ها به‌ این سو باهم درگیر جنگ استخباراتی و سیاسی اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: