رادیو تلویزیون ملی تنها رسانۀ دولتیست که بارها به دامنزدن تعصبات قومی و زبانی متهم شده است. هرچند این نهاد عنوان ملی را به همراه دارد؛ اما شماری از شهروندان، کاربران رسانههای اجتماعی و حتی شماری از کارمندان این نهاد، رادیو تلویزیون ملی و رهبری آن را به رفتارهای تبعیضآمیز و برتریجویانه متهم میکنند.
شهروندان و کاربران رسانههای اجتماعی از دیدگاه دوگانۀ رادیو تلویزیون ملی در نشر بازیها و برنامههای ورزشی، نشر پیامهای رسمی تنها به زبانهای پشتو و انگلیسی انتقاد میکنند. در تازهترین مورد، یکی از کارمندان رادیو تلویزیون ملی، یک کاربر توییتر را به ترک از کشور هشدار داده و گفته است: «یا با نجابت زندهگی کن یا از کشور خارج شو!»
سلاموطندار را در فیسبوک دنبال کنید
خالد امیری در پاسخ به یکی از کاربران توییتر با اشاره به اقوام غیرپشتون، آنها را اقلیت خوانده و گفته است که حکومت و ادارۀ اقلیتها نمیتواند دوام بیاورد. آقای امیری با تأکید بر تقویت دوران حاکمیت عبدالرحمان خان و استحکام بیش از پیش آن، به مخاطبش هشدار داده است که کشور را ترک کند.
شماری از کارمندان رادیو تلویزیون ملی که نمیخواهند هویتشان فاش شود، تعصب و قومگرایی در این نهاد را تأیید میکنند. آنان به سلاموطندار میگویند، رهبری رادیو تلویزیون ملی در دست «پشتونهاست» و حضور اقوام دیگر در میان کارمندان این نهاد نیز کمرنگ است. به گفتۀ آنها: «در شماری از بخشهای این نهاد غیر از یک قوم خاص، از دیگر اقوام کارمندی حضور ندارد.»
یکی از کارمندان رادیو تلویزیون ملی به سلاموطندار میگوید: «پشتونها و تاجیکها بسیار زیاد هستند، هزاره و دیگر قومها کم. در دفتر ما حتی یک نفر هم از دیگر اقوام نیست.»
- رادیو تلویزیون ملی با رهبری غیرملی
- هیأتی رویداد کشتهشدن کارمندان زن رادیو تلویزیون انعکاس را بررسی میکند
- مدیرمسئول رادیو صدای غور ترور شد
شمار دیگری از کارمندان رادیو تلویزیون ملی میگویند که امتیازات اقوام غیرپشتون در این نهاد ناچیز است و برای بالابردن کیفیت برنامههای آنان، امکانات کافی در اختیارشان قرار نمیگیرد.
یکی دیگر از کارمندان رادیو تلویزیون ملی در این باره به سلاموطندار میگوید: «ما شاهد چندین مورد از برخوردهای دوگانه بودهایم، ما اقلیت هستیم و حق اقلیتها داده نمیشود. حتی تصمیم حذف زبان هم روی میز است… در سفرهایی که کارمندان پشتون باشند، مصارف بسیاری در نظر گرفته میشود، اما در سفرهای کاری دیگر که کارمند پشتونی حضور نداشته باشد، به یک تکت طیاره اکتفا میشود.»
خواستیم در این باره دیدگاه رهبری رادیو تلویزیون ملی را هم داشته باشیم؛ اما با تماسهای پیهم موفق نشدیم.
گفتنیست پیش از این نیز رسانهها گزارشهایی را دربارۀ غیرملیبودن رهبری رادیو تلویزیون ملی و انحصار بستهای اصلی این اداره توسط یک قوم خاص منتشر کرده و ساختار تشکیلاتی آن را به باد انتقاد گرفتهاند.