یک عضو مجلس نمایندهگان افغانستان میگوید که شماری از مشاوران رئیسجمهورغنی چندین مهمانخانه دارند و «مصروف خوشگذرانیاند.»
مسعوده کروخی که در برنامۀ بررسی تطبیق استراتیژی ملی مبارزه با فساد اداری در کابل صحبت میکرد میگوید، هرچند شهروندان کشور به دلیل فساد موجود در کشور روزگار بدی را سپری میکنند، اما کارمندان بلندپایۀ حکومت بدون توجه به این شرایط در فکر خوشگذرانیاند. او هشدار میدهد، تا زمانی که وضعیت اینچنین جریان داشته باشد، حق به حقدار نمیرسد.
در مورد گفتههای این عضو مجلس با ارگ ریاست جمهوری کشور به تماس شدیم. مسئولان در ارگ با رد این گفتهها میگویند که اگر مدرکی مبنی بر اثبات این ادعا وجود دارد، حکومت آمادۀ پیگیری این قضیه است.
همزمان با گرامیداشت از روز جهانی مبارزه با فساد اداری در کشور، نگرانیها از گسترش فساد بیشتر شده است.
اکرام افضلی، رئیس دیدبان شفافیت افغانستان با انتقاد از ارادۀ ضعیف حکومت در مبارزه با فساد اداری میگوید، اقدامات حکومت برای مبارزه با فساد اداری نمایشی بوده است.
به گفتۀ او، استراتیژی تطبیق ملی مبارزه با فساد اداری که از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ به اینسو در کشور روی دست گرفته شده، با چالش عدم هماهنگی در تطبیق طرح، محدودیت تطبیق برنامهها و تداخل وظیفهیی است.
اوله اندرباس، سفیر ناروی در افغانستان نیز میگوید، مبارزه با فساد باید دوامدار و عملی باشد. آقای اندرباس تأکید میکند که حکومت افغانستان باید تعهدات خود را در مبارزه با فساد اداری ثابت کند.
۲۳ام و ۲۴ام ماه گذشتۀ میلادی نشست ژنو با اشتراک افغانستان برگزار شد. در این نشست نمایندهگان ۷۰ کشور جهان و ۳۰ سازمان بینالمللی حضور داشتند. در این نشست کشورهای عضو وعدۀ دستکم ۱۳ میلیارد دالر را تا چهار سال آینده به افغانستان دادند، اما شرط اساسی این کمکها مبارزه با فساد بوده است.