با آنکه حکومت سرپرست امارت اسلامی از زمینهسازی برای دسترسی به اطلاعات اطمیان داده است؛ اما خبرنگاران از محدودیت بر دسترسی به اطلاعات شکایت دارند.
به تازهگی گردهمایی بزرگ علمای افغانستان در تالار لویهجرگه در کابل برگزار شد؛ اما حکومت سرپرست امارت اسلامی به رسانههای غیردولتی اجازۀ پوشش این گردهمایی را نداد.
شماری از خبرنگاران میگویند که برای تهیۀ گزارشهایشان هنوز هم با محدودیت روبهرو اند. به گفتۀ آنان، عملکرد حکومت در برابر خبرنگاری، سبب خودسانسوری خبرنگاران شده است.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
مبین موحد، یک تن از خبرنگاران، در این باره به سلاموطندار میگوید: «در این اواخر محدودیتها بیشتر شده و این وضعیت نگرانکننده است. از امارت اسلامی میخواهم رسانهها و خبرنگاران را آزاد بماند تا براساس قانون فعالیت کنند.»
مصطفی شهریار، یک تن دیگر از خبرنگاران، نیز در این باره به سلاموطندار میگوید: «عملکردهای حکومت مشکلات ایجاد کرده و سبب خودسانسوری شده است و زمانی که خبرنگاران میبینند بالای یکی فشار آورده شده است، مجبور میشوند دست به خودسانسوری بزنند. این وضعیت سبب شده است که واقعیتها گفته نشود و خودسریها افزایش یابد.»
این در حالیست که ادارۀ بازرس ویژۀ آمریکا برای بازسازی افغانستان یا سیگار، نیز به تازهگی بخشی از گزارشش را که وابسته به وضعیت رسانهها در افغانستان میشود، پخش کرده و گفته است که رسانهها و خبرنگاران همچنان با محدودیتهای وضعشده از سوی حکومت سرپرست، روبهرو اند.
مسئولان نهادهای پشتیبانی خبرنگاران و رسانههای افغانستان نیز از ادامۀ محدودیتها و چالشها بر کار خبرنگاری اظهار نگرانی میکنند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
ظریف کریمی، مسئول نهاد پشتیبان رسانههای آزاد افغانستان یا نی و عضو فدراسیون ژورنالیستان و نهادهای رسانهیی افغانستان، در گفتوگو با سلاموطندار از امارت اسلامی خواهان تدوین پالیسی مشخص برای حل این چالش است.
او میگوید: «در صورتی که رسانهها و خبرنگاران به اطلاعات دسترسی نداشته باشند، واقعیتها انعکاس نمییابد. متأسفانه محدودیتها بر رسانهها عمیق شده است، بارها از حکومت خواهان رفع این مشکل شدهایم، این بار هم از حکومت خواهان رویدستگیری پالیسی مؤثر در این راستا هستیم.»
در گزارش سیگار آمده که در کنار بستهشدن شماری از رسانههای بینالمللی در افغانستان، حکومت سرپرست امارت اسلامی محدودیتهای شدیدی را بر رسانهها وضع کرده است و براساس این محدودیتها، به خبرنگاران اجازۀ انعکاس مواردی که برخلاف خواست حکومت باشد، داده نمیشود.