شماری از کارگران روزمزد در شهر کابل، با نگرانی از کاهش کمکهای انساندوستانهی جهانی به افغانستان، میگویند که نیاز شان به این کمکها افزایش یافته است.
خانملا، یکی از کارگران روزمزد در شهر کابل است که در یکی از پیادهروهای مزدحم شهر به دیواری تکیه زده است و انتظار میکشد که کسی از راه برسد و او را برای کار ببرد.
او که سرپرست خانوادهای ششنفره است، میگوید که در دو سال گذشته، پنج بار کمک انساندوستانه دریافت کرده است و این روزها بیشتر از روزهای پیش به این کمکها نیاز دارد.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
خانملا، میافزاید: «به کمکهای انساندوستانه چارهی مردم میشود. اگر به ما کمک بدهند، ۱۰ تا ۱۵ روز پردهی ما میشود. همهی ما مردم به کمکها نیاز داریم.»
جانعلی، یکی دیگر از کارگران روزمزد در شهر کابل که با ناداری دستوپنجه نرم میکند، از نهادهای بینالمللی میخواهد که به جای کمکهای انساندوستانه، زمینهی کار را به شهروندان افغانستان فراهم کنند تا دیگر کسی به این کمکها نیاز نداشته باشد.
او میگوید: «کاروبار پیدا شود که ما مصروف شویم و کمکها موقت است. کار بیشتر شود که همهروزه کار کنیم و ما همهروز در انتظار کار هستیم و دوباره ناامید به خانه برمیگردیم.»
در همین حال، دفتر همآهنگکنندهی کمکهای انساندوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا)، اعلام کرده که برای فعالیتهای انساندوستانه در افغانستان، با کمبود ۱.۳میلیارددالری بودجه روبهرو است و به همین دلیل، دریافتکنندگان کمکهای غذایی را از ۱۳ میلیون، به پنج میلیون تن کاهش داده است.
بر اساس آخرین گزارش اوچا، با افزایش نیازهای انساندوستانه به دلیل سومین سال متوالی خشکسالی و افزایش ناداری در افغانستان، تنها فرصت کوتاهی برای ارائهی کمکها و تدارکات حیاتی پیش از آغاز زمستان وجود دارد.
محمدشبیر بشیری، آگاه مسائل اقتصادی، به سلاموطندار میگوید که کاهش کمکهای انساندوستانه به افغانستان، دامنهی ناداری را گسترش خواهد داد.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
او میافزاید: «…ولی متأسفانه به جای قطع کمکها و کاهش آن، شاید بحران فقر در کشور عمیقتر شود و باید امارت اسلامی برای اشتغالزایی دست به کار شود.»
گفتنی است که پیش از این، بخش زنان سازمان ملل متحد گفته بود که پس از دستور بازداشتن زنان از کار در نهادهای غیردولتی داخلی و خارجی از سوی امارت اسلامی، کار ۱۵۱ نهاد کمکرسان بینالمللی متوقف شده است. همین گونه، به تازگی بریتانیا اعلام کرده است که کمک انساندوستانهاش به افغانستان را، ۷۶ درصد کاهش میدهد.
این در حالی است که شمار نیازمندان به کمکهای انساندوستانه در افغانستان، از ۲۴ میلیون تن در آغاز قدرتگیری امارت اسلامی، اکنون به بیش از ۲۹ میلیون تن افزایش یافته است.