روی‌داد خونین روز گذشته (یک‌شنبه، سوم حوت/اسفند) در چهارراهی بره‌کی، از مربوطات ناحیۀ چهارم شهر کابل، خشم شمار زیادی از شهروندان را برانگیخته است و شمار زیادی هم در شبکه‌های اجتماعی با نشر تصویرهایی از جسدهای بی‌جان و خونین قربانیان و نوارهای تصویری از ناله‌های کودکان که فریاد می‌زنند (مادر بلند شو!)، این روی‌داد را خلاف دین اسلام و انسانیت خوانده‌اند.

در شبکۀ اجتماعی توییتر هم برای محکوم‌کردن این روی‌داد و جنایت‌های اخیر در کابل، کارزاری با هشتگ (#مادر بلند شو!) به‌راه انداخته شده است.

امان افغان، یکی از کاربران توییتر با نشر این هشتگ گفته است که جهان باید در برابر چنین اعمال وحشیانه و بی‌رحمانۀ طالبان در برابر غیرنظامیان بییستد.

عمران‌خان صدیق، از دیگر کاربران توییتر چنین نوشته است: «چرا ملت در مقابل طالبان بسیج نمی‌شود تا نشان دهد که آنان دشمنان اصلی افغانستان‌اند و هیچ‌ کسی آنان را در این خاک نمی‌خواهد.»

شماری از مقام‌های برحال و پیشین حکومتی نیز این روی‌داد را شدید محکوم کرده و خواستار توقف فوری چنین روی‌دادها شده‌اند.

در همین حال، خانواده‌های قربانیان این روی‌داد، حکومت را در تأمین امنیت شهروندان ناکام می‌خوانند و می‌گویند که گوشِ شنوا برای شنیدن صدای آن‌ها وجود ندارد.

زبید، برادر سهراب هفت‌ساله که در محل روی‌داد سرگرم اسفندکردن بود و در اثر انفجار کشته شد، می‌گوید که برادرش برای پیداکردن لقمه‌نانی از خانه بیرون شده بود؛ اما دوباره بازنگشت.

زبید می‌گوید: «دم دیگر بود که به‌خاطر یک لقمه‌نان از خانه برآمده بود؛ اما متأسفانه جان خود را به حق سپرد. در پشت گردنش چره خورده و رگ‌های گردنش بریده شده بود و تا شفاخانه جان به حق سپرد. هر کسی به جیب خود فکر می‌کند؛ اگر کسی صد فیصد خدمت کند، نه انتحاری می‌باشد و نه چیز دیگری.»

فردوس فرامرز، سخنگوی فرماندهی پولیس کابل کشته‌شده‌گان این روی‌داد را چهار تن و زخمیان را شش تن گزارش داده است. آقای فرامرز می‌گوید که بررسی‌ها برای شناسایی و بازداشت عاملان آن جریان دارد.

کابل در روزهای اخیر گواه افزایش روی‌دادهای ضد امنیتی بوده که هیچ گروهی تاکنون مسئولیت این روی‌دادها را برعهده نگرفته است. اما امرالله صالح، معاون نخست ریاست‌جمهوری می‌گوید که گروه طالبان مسئول این روی‌دادها و حمله‌‌هاست.

هرچند طالبان مسئولیت این حمله را رد کرده‌اند، اما آقای صالح می‌گوید که طالبان به تازه‌‌گی برمه‌ها/دریل‌های خاصی را از پاکستان وارد کرده‌اند که در مدت ۵ دقیقه می‌توانند جاده را برای جاگذاری ماین‌هایی که شبیه رنگ جاده هستند، حفر کنند.

به گفتۀ معاون نخست ریاست‌جمهوری، انفجار روز گذشته نیز به همین شیوه انجام شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: