حمله‌ی انفجاری بر مدرسه‌‌ی جهادیه‌ی ولایت سمنگان که در نتیجه‌ی آن بیش از ۴۰ تن کشته و زخمی شده اند، واکنش‌های داخلی و خارجی را به دنبال داشته است. این انفجار، پس از چاشت روز گذشته در هنگام ادای نماز جماعت در مدرسه‌‌ی جهادیهی ولایت سمنگان در مربوطات شهر ایبک، مرکز این ولایت، رخ داد.

سیدمحمدعثمان حمیدی، رییس شفاخانه‌ی ولایتی سمنگان، به سلام‌وطندار گفته است که در نتیجه‌ی این انفجار ۱۹ تن کشته و ۲۳ تن دیگر زخمی شده‌ اند. او افزوده است که کودکان نیز شامل کشته‌شدگان و زخمیان این رویداد اند.

عبدالنافع تکور، سخن‌گوی وزارت امور داخله، اما روز گذشته به دنبال این انفجار اعلام کرد که در نتیجه‌ی این رویداد حدود ۱۰ دانش‌آموز این مدرسه کشته شده و شماری نیز زخم برداشته اند.

آقای تکور، گفته است که نیروهای کشفی و امنیتی به شدت تلاش می‌کنند تا عاملان این «جنایت نابخشودنی» را شناسایی کنند و به سزای عمل شان برسانند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

کرن دیکر، کاردار سفارت امریکا برای افغانستان، امروز (پنج‌شنبه، ۱۰ قوس) در تویتی این انفجار را محکوم کرده و آن را نفرت‌انگیز خوانده است. او گفته است که از کودکان افغان باید محافظت شود. «ما باید وحشت را از زندگی فرزندان‌ مان ریشه‌کن کنیم.»

رینا امیری، نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا در امور زنان و حقوق بشر افغانستان، چهارشنبه‌شب، ۹ قوس، نیز در تویتی حمله بر مدرسه‌‌ی جهادیه‌ی سمنگان در شهر ایبک را «وحشیانه» توصیف کرده است.

او گفته است: «حمله‌ی وحشیانه در سمنگان که منجر به کشته و زخمی‌شدن ده‌ها تن، عمدتاً کودکان شد، بسیار دل‌خراش است. چنین خشونت ناجوان‌مردانه علیه کودکان، حمله به آینده‌ی افغانستان است و باید متوقف شود.»

توماس وست، نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا برای افغانستان، هم این حمله را محکوم کرده است. سفارت ایران در کابل، نیز در تویتی این حمله را به شدت محکوم کرده است.

سازمان عفو بین‌الملل، هم‌چنان در واکنش به این حمله گفته که این حمله‌ی مرگ‌بار یادآوری دیگری به جهانیان است که رنج‌های مردم افغانستان هنوز به پایان نرسیده است.

در همین حال، صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، نیز در واکنش به این حمله‌ گفته که از انفجار در سمنگان وحشت‌زده شده است. یونیسف گفته گزارش شده است که در این انفجار کودکان کشته شده‌ اند، اما به گفته‌ی این نهاد، شمار کودکان قربانی تا کنون تأیید نشده است.

یونیسف افزوده است که در نیمه‌ی نخست سال جاری دست‌کم ۲۸۸ کودک در افغانستان کشته یا زخمی شده‌ اند، از جمله در حمله‌ها به مدرسه‌ها و محیط‎های آموزشی. به‌ گفته‌ی این نهاد، تصور می‌شود که رقم واقعی بسیار بیش‌تر باشد.

صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد، تأکید کرده است که کودکان هرگز نباید هدف خشونت قرار گیرند. این صندوق گفته است که از همه طرف‌ها در افغانستان می‌خواهد که هر کاری می‌توانند برای حفظ امنیت کودکان انجام دهند.

از سویی هم، مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، شب گذشته در یک پیام تسلیت که از حساب تویتر ارگ پخش شده، حمله بر مدرسه‌‌ی جهادیه‌ی سمنگان را به شدت محکوم کرده و گفته که ‏این حمله خلاف تمام اصول اسلامی و انسانی و «جنایت نابخشودنی» است.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

در این پیام نوشته شده است: «دشمنان افغانستان و اسلام با این حمله که دانش‌آموزان قرآن و سنت را هدف قرار دادند، دشمنی شان را با اسلام آشکار ساختند. اطمینان می‌دهم که عاملین این جنایت بی‌پاسخ باقی نمی‌مانند.»

حامد کرزی، رییس‌جمهور پیشین افغانستان، هم با پخش اعلامیه‌ای این انفجار را به شدت محکوم کرده و آن را خلاف همه‌ی ارزش‌های انسانی و اسلامی خوانده است.

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه‌ی ملی دولت پیشین، نیز با پخش پیامی در صفحه‌ی فیسبوکش، این انفجار را محکوم کرده است. آقای عبدالله نوشته که حمله بر نمازگزاران، دانش‌آموزان، مدرسه‌های دینی، مسجدها و عبادت‌گاه‌ها، خلاف ارزش‌های اسلامی و انسانی است.

هنوز فرد یا گروهی مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: